Hoofdmenu

Top sopraan Olga Peretyatko in titelrol

Anna Bolena

Gaetano Donizetti

Opéra Royal de Wallonie-Liège  

Première dinsdag 9 APRIL

Verdere voorstellingen:

11 April

14 April

17 April

20 April

 

Het verhaal

In 1536 in Windsor Castle is koning Henry VIII verliefd op de jonge Jane Seymour, een dame in afwachting van de koningin, Anne Boleyn. Om er voor te zorgen dat hij vrij spel krijgt, besluit de koning om de voormalige geliefde van zijn vrouw Lord Percy, die nog steeds verliefd op haar is, uit ballingschap terug te brengen. Onterecht beschuldigd van overspel, worden ze ter dood veroordeeld en opgesloten in de Tower of London.

 

Belcanto

Gaetano Donizetti is met zijn voorliefde voor felle hartstochten en tragedies een typisch vertegenwoordiger van de Italiaanse romantiek.

Zijn muziek, vormt met die van Bellini de brug tussen Rossini en Verdi. De productieve componist schreef 70 opera’s, waaronder meesterwerken als L`Eliser d`amore (1832 Milaan), Lucretia Borgia (1833 Milaan) en Lucia di Lammermoor (1835 Napels). Zijn 29ste opera Anna Bolena, die hij in 1830 in minder dan een maand tijd schreef, betekende zijn grote internationale doorbraak. De componist combineert subtiel belcanto- stijl met ontroerende melodieën met de meest acrobatische zangkunsten, zonder ooit de authenticiteit van zijn personages te verliezen. De titelrol Anna Bolena is technisch en psychologisch moeilijk, en kan enkel door de allergrootsten in de operawereld perfect worden uitgevoerd. Zo maakte Maria Callas Anna Bolena tot een van haar favoriete rollen.

 

In de gloednieuwe productie in Luik, een samenwerking tussen ABAO-OLBE Asociación Bilbaina de amigos de la Ópera Bilbao en ILBAO) en Opéra Royal de Wallonië-Liège, wordt de titelrol vervuld door Olga Peretyatko, een van de allergrootste sopraanstemmen in de wereld. In 2016 bracht Peretyatko het publiek in Luik in de zevende hemel tijdens een concertoptreden. Tijdens Anna Bolena wacht ongetwijfeld opnieuw zo’n buitengewone ervaring. Als dat geen mooi vooruitzicht is!

Tickets en meer info: www.operaliege.be  (Volgend nieuwsbericht) »