Hoofdmenu

Circus uit een sprookjesboek

 

 

Van vrijdag 12 april tot en met zondag 5 mei valt op de  Blücherplatz in Aken te genieten van een van Europa’s beste circussen. Circus Roncalli is circus zoals circus moet zijn. Een garant voor een heerlijk avondje uit.

Als je een voorstelling van Circus Roncalli bezoekt kijk je al voor aanvang je ogen uit. Echt alles zit strak in de lak, prachtige mooie houten woonwagens, café wagen, kassa, bureauwagens, prachtig materiaal. Je komt ogen te kort om elk detail te bekijken. Nog mooier is de enorme rij publiek voor de ingang van de tent, het circus leeft, zeker in Duitsland. Het verwachtingspatroon is voelbaar. Met goede reden want Roncalli biedt al ruim 40 jaar kwaliteit en sfeer.

De even bevlogen als creatieve circusdirecteur Bernhard Paul (‘de Storyteller’) en een keur aan rasartiesten is een garant voor circus uit een sprookjesboek. Maar desondanks  allesbehalve kinderachtig. Getuige ook het eerste nummer is aan de strapaten van ADELE FAME. Een perfect uitgevoerd nummer dat overal veel bijval krijgt. n de show van 2019 verder heel veel komieken, clowns en clownerie, maar het gaat nooit vervelen integendeel! Het is allemaal van een hoog niveau en de verschillende typetjes GENSI, PAOLO CARILLON, EDDY NEUMANN, ANATOLI, KAI EIKERMANN, ROBERT WICKE en publiekslieveling CHRISTIRRIN brengen de lachspieren écht in beweging.

Rasartiest CHRISTIRRIN zie je in het programma ook aan de komische vliegende trapeze. Samen met CEDEÑOS BROTHERS als de FLYING JALAPENOS. De CEDEÑOS BROTHERS presenteren ze in het programma een dubbele ikariër act, waarmee in feite de kenmerkende Roncalli stijl weer helemaal terug is.

Ook aan power vrouwen geen gebrek, QUINCY AZZARIO met een goed handstandnummer, de BELLO SISTERS met zijn drieën acrobatiek op een ronde tafel en zeker niet te vergeten de dames van het ballet, juist gedoseerd en zeer professioneel. Een letterlijk en figuurlijk  hoogstaand handstandnummer zie je van ZHENYU LI, een Chinese artiest met een sympathieke uitstraling. Opvallend bij zijn act is dat de Chinese muziek ook live wordt gespeeld door het orkest. En wat voor een orkest! Acht topmusici, onder de leiding van Georg Pommer speelt de hele voorstelling van bijna drie uur live muziek op hoog niveau.

Bij Roncalli vergeet je kortom even de tijd en je telefoon. Je droomt mee in het sprookje van directeur Bernhard Paul. Een aanrader kortom voor iedereen die van circus houdt.

Van woensdag t/m vrijdag zijn voorstellingen om 15.30 en 20. 00, op zaterdag om 15.00 en 20.00 en op zondag om 14.00 en 18.00. Op maandag en dinsdag zijn er geen voorstellingen.

Meer info https://www.roncalli.de/tournee/tournee-201819/aachen

Tickets zijn te verkrijgen via HOTLINE, TEL: 0049-241- 942 640 10

Foto’s geleverd door torena Publiciteit/Roncalli