Lentewandeling op Tweede Paasdag

Op Paasmaandag 22 april verzorgt Marlous Fox voor IVN Kerkrade een lentewandeling rondom het Imstenraderbos. Het Imstenraderbos is een hellingbos. In dit eeuwenoude loofbos zijn dikke eiken en beuken te vinden. In de boomholtes leven Holenduiven en Boomklevers.

 

Midden in het bos ligt een steile helling ontstaan door het afgraven van zand en grind. We verlaten het bos en lopen via het door hoogstamboomgaarden omgeven gehucht Benzenrade in de richting van de Putberg. De Putberg heeft een kalkrijke ondergrond en hier vinden we veel voorjaarsbloemen, zoals Muskuskruid, Speenkruid, Maarts viooltje en Slanke sleutelbloem. Rondom de Putberg liggen ook enkele oude kalkovens. Deze wandeling heeft een lengte van circa 12 km.

We verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats van het Continium, Hambosweg te Kerkrade. Wilt u meerijden, dan betaalt u € 2,50 in het carpoolen. Wilt u rechtstreeks rijden, neem dan contact met ons op via ivn.kerkrade@gmail.com.

Bezoek ook eens mijn website:

www.eifelnatur.de Over natuur en cultuur in de Eifel en in Zuid-Limburg.
Lekker wandelen ?
In mijn wandelboekjes staan leuke natuurwandelingen

NIEUW: De Geul van bron tot monding. 10 wandelroutes langs de groene ader van het Zuid-Limburgse heuvelland (€ 12,50 excl. verzendkosten)
De Worm van bron tot monding, 11 routes langs het grensriviertje tussen het Aachener Wald en de Roer (€10,90 excl. verzendkosten)
Natuurlijk Kerkrade, beleef de groene gemeente Kerkrade (€ 15,00 excl. verzendkosten)

Natuurparels in Midden-Limburg, 10 rondwandelingen door natuurgebieden tussen Susteren en de Peel (€ 10,90 excl. verzendkosten)
De Roer van bron tot monding, 28 rondwandelingen tussen Hoge Venen, Eifel en Roermond (€ 17,90 excl. verzendkosten). Ook verkrijgbaar in het Duits:
Die Rur von der Quelle bis zur Mündung
Langs mijnen en groeves, 10 natuurrondwandelingen langs Zuid-Limburgs mijnverleden (€ 12,50 excl. verzendkosten)
Op zoek naar Das, Maretak en Vliegenorchis, 10 natuurrondwandelingen in Zuid-Limburg (uitverkocht!)

Verkrijgbaar bij mij, maar ook in de boekhandel.

Foto Olaf Op den Kamp

 

Geef een reactie