Zelden zag een eerste helft er zo uit als in de wedstrijd Schaesberg  tegen Brunssum. Schaesberg dat na 4 weken eindelijk weer een competitiewedstrijd kon spelen was vooraf gewaarschuwd. Een maand lang alleen trainen, een oefenwedstrijd dan kan de scherpte wel eens ontbreken.

Maar de scherpte ontbrak helemaal niet in deze eerste helft. Was Schaesberg zo goed of Brunssum zo zwak.  De waarheid zal in het midden liggen.  Schaesberg was in ieder geval helemaal los in deze eerste 45 minuten.  Prima aanvallen, veel positie wisselingen en scherpte voor het doel.

Er kon een hattrick genoteerd worden voor Stephanie, haar eerste in haar lange voetballoopbaan. 2x was het Vera die raak schoot. Ivana Erens zocht het uiterste hoekje van het doel op en schoot via de paal raak. Wervelwind Boukje was 2x ter plaatse en ronde prima af. ruststand 8-0.!!!  En niet eens geflatteerd.

Dan mag je  in de tweede helft toch ook wel verwachten dat er nog gescoord gaat worden. Maar helaas was dit niet het geval.  Kansen waren er nog genoeg. Maar wellicht wilde men nu  toch te graag zelf scoren waardoor goede kansen om zeep werden geholpen. Als de vrouwen ooit een kans hebben gehad om het doelsaldo op te krikken was het deze wedstrijd wel. Men had ver over de dubbele cijfers heen kunnen gaan.  Maar het tempo van de wedstrijd zakte in deze tweede helft. Schaesberg geloofde het wel. Positief was de terugkeer van Melanie in de ploeg en ook de terugkeer van Alissa. (zij die nooit op de foto staat).  Brunssum had het slotakkoord een niet geheel nodige overtreding werd na een steekpass  gevolgd door een  onnodige overtreding in het 16 m gebied.  Deze strafschop ging er in. Eindstand 8-1.

Volgende week Baarlo uit.  De strijd om de nacompetitie is begonnen.