Brandenberg leerling Ivora Gorissen hoort bij Limburgse top voorleeswedstrijd Read2Me

 

 

Op maandag 8 april vond de grote Limburgse Finale van Read2Me plaats in de Oranjerie in Roermond. Dat is een bekende voorleeswedstrijd waar duizenden leerlingen aan deelnemen. Ivora Gorissen, eerstejaars leerling van het Beroepscollege, locatie Brandenberg uit Landgraaf heeft zichzelf op een grandioze manier op de kaart weten te zetten. Ze werd vierde en daarmee eindigde ze bij de top van Limburg!

 

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. De eerstejaars lezen elkaar fragmenten voor uit jeugdboeken. Leerlingen van alle schooltypen kunnen meedoen met deze voorleeswedstrijd die uit meerdere rondes bestaat. Het begint op school (in de klas en tussen de klassen). Daarna lokaal in de bibliotheek. En nu nam Ivora deel aan de Limburgse finale. Ze  las tijdens de Limburgse finale een stuk voor van het boek Bibi van Caja Cazamier en imponeerde de jury. Die bestond onder andere uit de bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens en Lex Uiting, die bekend is als presentator, acteur en programmamaker. Een citaat van Lex Uiting uit het juryoordeel : ” We hebben vandaag de nieuwe Chantal Janzen gezien!  En wat een talent voor het echt beleven van het verhaal heeft ze”. De verhaalrollen werden subliem neergezet door onze Ivora Gorissen. Uiteindelijk is deze leerling van Brandenberg op een zeer knappe vierde plek geëindigd en daarmee liet ze enorm veel deelnemers achter zich.

Beroepscollege, locatie Brandenberg: Dynamisch onderwijs in een prettige leeromgeving.

 Locatie Brandenberg biedt alle leerwegen van het VMBO aan (TL+, kader en basis), inclusief LWOO. Onze leerlingen van de TL+ kunnen optimaal naar het mbo en naar de havo doorstromen. Voor de leerlingen van kader en basis wordt een goede basis gelegd voor een doorstroom naar het mbo.

Brandenberg steekt veel tijd en werk in de begeleiding van de leerlingen, van brugklassers tot en met examenkandidaten. We werken en leren steeds meer samen met bedrijven  en instellingen in de regio. Brandenberg realiseert een prettig leef- en werkklimaat. Leerlingen die extra hulp nodig hebben kunnen in veel gevallen die hulp op school krijgen.

Kijk voor meer informatie op: https://brandenberg.bcpl.nl

Tekst en foto Beroepscollege/locatie Brandenberg

Geef een reactie