Hoofdmenu

Rd4 toegevoegd aan Fairtrade bedrijven in Heerlen

 

 De gemeente Heerlen is op weg om Fairtrade gemeente te worden. We besteden aandacht aan een duurzaam leefmilieu en meer eerlijke handel. We stimuleren bedrijven en organisaties om Fairtrade producten te gebruiken en maatschappelijk te ondernemen. Rd4 is één van de bedrijven die Fairtrade producten gebruikt en maatschappelijk onderneemt. Wethouder Charles Claessens heeft Rd4 dan ook officieel toegevoegd aan de lijst met Fairtrade bedrijven in Heerlen.

Rd4 is een publieke reinigingsorganisatie die in opdracht van de aangesloten gemeenten in Zuid-Limburg afval inzamelt en verwerkt, en de gehele afvalketen exploiteert en beheert. Rd4 heeft de ambitie om een van de meest duurzame publieke organisaties te zijn van Zuid-Limburg. Ze geven sinds hun oprichting het goede voorbeeld op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ook naar haar leveranciers stellen ze eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid die zelfs uitsluiting tot gevolg kan hebben als een bedrijf hieraan niet voldoet. De duurzame visie is ook terug te vinden in concrete voorbeelden in de organisatie, zowel in de werkprocessen, de inkoop, de huisvesting (ledverlichting en zonnepanelen), werkplekken en bedrijfskantine.

Foto Gemeente Heerlen« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »