Donderdagavond 11 april stond de inhaalwedstrijd BMR – Sporting Heerlen gepland. Het was overdag een redelijk zonnige dag, maar schijnbaar hadden de zonnepanelen in Mheer niet goed hun werk gedaan, want het was een kille koude avond.

Vanaf de aftrap wou BMR Sporting Heerlen het vuur aan de schenen leggen doch dit was maar de eerste minuten van de wedstrijd het geval. Toen Sporting Heerlen hun had laten uithollen kwam de ploeg uit Heerlen beter in hun spel.

In de twintigste minuut een lepe pass van Bas Ortmans op Dylano v. Dijk doch zijn kopbal was te zwak om gevaar te stichten. De ploegen zochten om beurten de aanval. In de achtentwintigste minuut kreeg BMR een vrije trap te nemen en hieruit zou volgens scheidsrechter Bouders de bal over de doellijn zijn geweest. Stan Hagemans van BMR had de bal schijnbaar over de achterlijn gewerkt: 0-1. Er volgde een discussie met de grensrechter van Sporting Heerlen doch de scheidsrechter hield voet bij stuk.

Raar voorval was dat niemand van de spelers van BMR juichte toen de bal uit het doel werd weggetrapt, wel pas toen de scheidsrechter naar het midden wees. Sporting Heerlen trapte hierna weer af en trok ten aanval. Schijnbaar waren de spelers van BMR nog in een feestroes want Adrian Sokolowski kon vrij gemakkelijk onmiddellijk de 1-1 laten aantekenen. Beide ploegen kregen nog genoeg kansen om de score verder op te voeren doch het duurde tot vijf minuten voor de rust eer Dylano v. Dijk de 1-2 liet aantekenen.

In de tweede helft begon BMR ook weer sterk en kregen ze dotten van kansen doch afmakers had men in Mheer nog niet gevonden. De duels werden harder, hierdoor werden er soms onnodige harde overtredingen gemaakt. Zo ook in de zesenvijftigste minuut toen Wesley v. Dijk weer eens werd neergehaald en zijn reactie hierop is niet goed te praten en hij werd dan ook met rood van het veld gestuurd.

Hierna vond scheidsrechter Bouders het tijd om een onderonsje met de trainers van de beide teams te hebben. Nadat het consult ten einde was gingen de ploegen weer voetballen. Iedereen dacht dat BMR nu wel storm zou gaan lopen op het Sporting Heerlen doel maar het tegendeel bleek waar. De ploeg uit Mheer werd teruggedrongen door de mannen uit Heerlen.

Adrian Sokolowski kreeg nog een paar kansen maar hij wist deze niet te benutten. In de tachtigste minuut volgde een hoekschop voor Sporting Heerlen waaruit Jesper Sporken de 1-3 tegen het net kopte. De wedstrijd was gelopen en de zege van Sporting Heerlen kwam niet meer in gevaar. Een compliment is wel op zijn plaats voor de ploeg uit Heerlen voor de tomeloze inzet en strijdbaarheid tot het einde toe. Als men zo doorgaat, ligt er misschien iets moois in het verschiet.

BMR – Sporting Heerlen 1 – 3 (1 – 2) 28’ Hagemans 1 – 0 29’ Sokolowski 1 – 1 40’ v. Dijk 1 – 2 80’ Sporken 1 – 3 Scheidsrechter: Bouders Toeschouwers: 75

Zondag speelt Sporting Heerlen wederom een uitwedstrijd en wel bij Walram in Valkenburg aan de Geul om 14.30 uur en natuurlijk is u support graag gezien door de spelers en staf van Sporting Heerlen.