Drie punten voor de dames van SV Simpelveld/Sportclub ’25

Na meerdere nederlagen op rij zijn de dames van SV Simpelveld/Sportclub 25 toe aan een driepunter.

Vanaf het begin van de wedstrijd worden er voor iedere bal gestreden en worden de duels fel, maar fair, ingegaan. Het combinatiespel is goedverzorgd en veelvuldig wordt de linkerkant gezocht waar Nadja Vanweersch heel veel vrijheid geniet. Zij is dan ook diegene die de 1 – 0 op het scorebord zet. Aan de andere kant is Schimmert regelmatig gevaarlijk, niet in de minste mate door hun aanvoerdster.

Vanuit een geplaatst schot vanaf de rand van de zestienmeter brengt zij beide partijen weer op gelijke hoogte. Het blijft daarna een wedstrijd met kansen aan beide zijden. Na wederom een goede combinatie wordt Pien Opstals de diepte in gestuurd door Rianne van Wersch. Zij laat dit kansje niet liggen en rond koelbloedig af, 2 – 1.

Na de rust zakt het niveau van SV Simpelveld/Sportclub 25 hetgeen deels te wijten is aan de aanvalsdrift van Schimmert. Desalniettemin komt Sv Simpelveld/Sportclub 25 op een 3 – 1 voorsprong. Wederom Nadja Vanweersch duikt in de ruimte aan de linkerkant en met een splijtende pass zet zij Pien Opstals vrij voor de keeper. Deze maakt wederom geen fout en scoort haar 2e doelpunt.

Sv Simpelveld/Sportclub 25 heeft vervolgens nog enkele mogelijkheden via wederom Pien Opstals en Danique Lemmens om de wedstrijd in het slot te gooien. Beide dames weten echter niet te scoren. Als Schimmert dan vervolgens nog 3 – 2 maakt volgen nog enkele bloedstollende minuten. Dankzij een prima redding van keepster Daphne van Meurs weet SV Simpelveld/Sportclub 25 deze wedstrijd te winnen en pakken zij de dikverdiende 3 punten.