Hoofdmenu

FC HOENSBROEK BIEDT PRIMA WEERSTAND TEGEN KOPLOPER

https://www.oypo.nl/D17126BB95E79D9C

FC Hoensbroek bood prima partij tegen koploper BSV Limburgia. Lange tijd had het uitzicht op een goed resultaat. Uiteindelijk gaf de individuele kwaliteit van de Brunssumse ploeg toch de doorslag.
De thuisploeg liep vorige week zondag tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. De koploper ging bij Sportclub’25 met 2-1 ten onder. Hierdoor was het beoogde kampioenschap deze week nog niet mogelijk.

BSV Limburgia had dus wat goed te maken en trok in de beginfase fel van leer. De thuisploeg was in het eerste kwartier 3 maal dicht bij de openingstreffer. Maar tot tweemaal toe was doelman Bart Knarren van Hoensbroek een sta-in-de-weg voor oud-Hoensbroek speler Remco Theunissen. Een andere oudgediende van Hoensbroek Swen Cornelissen zag in kansrijke positie zijn lob nipt over het Hoensbroek-doel heen gaan. Aan de overzijde was het Dennie de Vries, die vanuit de kluts net niet tot scoren wist te komen. Halverwege de 1e helft had Bart Knarren de nodige moeite met een schot van de rappe Ilias Chakour. Namens BSV Limburgia was het niet veel later wederom Swen Cornelissen die dicht bij de 1-0 was. Maar ook nu had hij het vizier niet op scherp staan. Een minuut later stond ook bijna de 0-1 voor Hoensbroek op het scorebord. Maar de harde pegel van Guyvan Maessen vloog slechts rakelings voorbij het doel van BSV Limburgia. Vlak voor de pauze waren beide ploegen nog een keer dicht bij een treffer. Thuisploeg-aanvaller Cornelissen vond wederom Bart Knarren op zijn pad. Namens Hoensbroek waren het Bas Coenen en Yannick Kramer, die hun inzetten met de nodige moeite gekeerd zagen worden.

Vlak na de thee kreeg FC Hoensbroek een enorme kans op een presenteerblad gelegd. Amar Delic zag Guyvan Maessen volledig over het hoofd en schoof de bal pardoes in zijn voeten. Maar de jonge Hoensbroek-aanvaller leek zelf enorm te schrikken van de geboden kans, waardoor hij verzuimde zijn ploeg op een 0-1 voorsprong te zetten. Vijf minuten later was het voor de gastheren wel raak. Swen Cornelissen was Lars Knibbeler net te slim af en bediende collega-spits Olaf Mazier op maat. De tot dan toe onzichtbare Mazier was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Een paar tellen later was hij wederom dicht bij een treffer. Maar met een ultieme sliding wist Jason Schaepkens een doelpunt van Olaf Mazier te voorkomen. Halverwege was de 2-0 toch een feit. Met het nodige fortuin zag Oussama Lazam zijn van richting veranderd schot in het Hoensbroek-doel belanden. Hierna probeerde de gastenploeg het wel nog, maar tot echte kansen leidde dit niet meer. In de slotfase was zelfs, de waarschijnlijke aanstaande kampioen nog tweemaal dicht bij een treffer. Maar zijnet en Bart Knarren voorkwamen eventuele treffers van Rienst van Hien en Olaf Mazier.

Voor BSV Limburgia kan de platte kar langzaam maar zeker besteld worden. Het kampioenschap kan de ploeg van Josh Vanderlyde haast niet meer ontgaan. Voor Hoensbroek breken de bekende weken van de waarheid aan. Met wedstrijden tegen Heksenberg, LHC, Geusselt Sport en Eijsden op het programma zal rechtstreekse degradatie voorkomen dienen te worden.

Datum: Zondag 14 april 2019
BSV Limburgia 1 – FC Hoensbroek 1: 2-0(0-0)
Scoreverloop: 58e min. 1-0 Olaf Mazier en 69e min. 2-0 Oussama Lazam.

Foto’s:©Parkstad Actueel, meer foto’s klik hier.