Hoofdmenu

UOW ’02 gaat strijdend ten onder tegen sterk en geroutineerd SCM !!

Het was weliswaar weer een zure en onnodige nederlaag voor het jonge UOW ’02 team, maar over de hele wedstrijd gezien, was SCM wel de verdiende winnaar. Vooral in de 1e helft was SCM duidelijk de betere ploeg en gaf de 1-1 ruststand een vertekend beeld. SCM liet heel wat goede kansen liggen en UOW ’02 grossierde in heel veel balverlies in de opbouw of was te onrustig en hielp SCM met veel matige passes.

In de 10e minuut ranselde Sandro Arruvaino met een machtige save een kopbal van Marco Willems uit zijn doel en ook in het vervolg miste SCM enkele goede uitgespeelde kansen. In de 26e minuut was het echter raak. Een misverstand tussen de UOW ’02 verdedigers Joep Weijers en Lars Peters lag aan de basis van de treffer van Roy Haesen. Hij profiteer nu wel van deze mogelijkheid en liet Sandro Arruvaino kansloos 0-1. UOW ’02 creëerde daarentegen weinig kansen. Toch viel uit het niets de 1-1. Lars Peters scoorde in de 37e minuut. Via een fraaie technische uithaal kogelde hij de bal uit de lucht van zeker 20 meter in het SCM doel 1-1. UOW ’02 creëerde daarentegen weinig kansen. Toch viel uit het niets de 1-1. Lars Peters scoorde in de 37e minuut. Via een fraaie technische uithaal kogelde hij de bal uit de lucht van zeker 20 meter in het SCM doel 1-1.

In de 2e helft een heel ander spelbeeld. UOW ’02 was nu veel meer in balbezit. Patrick Maenen fungeerde als aanjager voor UOW ‘02 en hij was tevens een stoorzender voor SCM. Bij SCM heerste Muran Mortaux als een echte veldheer. Hij was scherp in de duels en alle passes waren op maat. Tot de 60e minuut waren er dan ook geen kansen meer. Daarna kon een goede aanval over rechts met een strakke voorzet op de juist ingevallen Pim Theunissen nog met veel moeite gekeerd worden door de SCM keeper, terwijl aan de andere kant Sandro Aruvaino door goed uitkomen de stand nog in evenwicht wist te houden. In de 62e minuut viel dan toch de 1-2. Scheidsrechter Kerstges wees gedecideerd naar de stip na een overtreding van een UOW ’02 verdediger binnen het strafschopgebied. De pingel was voor Marco Willems een buitenkansje en die werd dan ook koelbloedig benut.

Even later kreeg dezelfde Marco Willems weer een vrije kans, maar die miste hij voor open doel. UOW ’02 was even later kort bij de gelijkmaker, maar de door Pim Theunissen ingeschoten bal werd nog juist van de doellijn gewerkt. Uiteindelijk was het toch weer Marco Willems, die in de 85e minuut de verdiende overwinning voor SCM nog wat meer kleur gaf 1-3.

UOW ’02 kan zich nu gaan opmaken voor een aantal moeilijke uitwedstrijden. Tegen SCM, Walram, Leonidas en Centrum Boys zullen er toch nog een paar punten gesprokkeld moeten worden om geen nacompetitie te spelen.

Kom op mannen, zet er nog een tandje bij en dan kan die klus geklaard worden. Jullie kunnen het en SAMEN gaat dat zeker lukken. Veel succes!

Foto’s: ©Parkstad Actueel, meer foto’s klik hier.(Volgend nieuwsbericht) »