Het college van B&W heeft besloten om radiatoren fabrikant Caradon Stelrad B.V. een subsidie van € 46.000 te geven uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES) voor het concentreren van de distributie activiteiten in Heerlen. Hierbij gaat het in eerste instantie om 40 arbeidsplaatsen, met een doorgroei naar zo’n 56 banen.

 

De distributie van het bedrijf Stelrad is nu verdeeld over twee locaties in Beek en Heerlen, maar wordt geconcentreerd in een nieuw (Europees) distributiecentrum (DC) van 28.000 m2 op het bedrijventerrein Avantis. De productie blijft op de huidige locatie in Nuth.

Voorwaarden voor subsidie. Om voor een subsidie uit het FES in aanmerking te komen moet het gaan om een bedrijf dat nog niet in Parkstad is gevestigd, of om een aanzienlijke uitbreiding van een al aanwezig bedrijf. Daarnaast moet sprake zijn van aantoonbare effecten op de werkgelegenheid. Ook moet het gaan om de versterking van één van de drie aangewezen economische thema’s (in dit geval industrie en logistiek). Het bedrijf in kwestie voldoet aan al deze voorwaarden.

“Dit levert arbeidsplaatsen op”. Wethouder Martin de Beer is blij met de uitbreiding van Stelrad in Heerlen: “Dit levert arbeidsplaatsen op bij een bedrijf in de maakindustrie en logistiek dat zich onderscheidt van zijn branchegenoten. Daarmee past het goed binnen onze economische speerpunten.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie