Hoofdmenu

Salar Azimi kampioen met Patro Eisden

 

 

Patro Eisden, de Belgische club waar de Iraanse zakenman Salar Azimi uit Aardenburg eigenaar is, is afgelopen weekend kampioen geworden. Patro Eisden speelde in Maasmechelen met 1-1 gelijk tegen Turnhout. Dat resultaat was genoeg om kampioen te worden in de tweede amateurliga.

Zakenman Salar Azimi, o.a. bekend van het Tv-programma de Sky is the limit, en hotel De Elderschans het beste all inclusive hotel van Nederland in 2017, deed vorig een vergeefse poging om clubeigenaar van Roda JC te worden. In Kerkrade had men er niet zoveel vertrouwen in. Oktober 2019 nam Salar Azimi Patro Eisden over. Daarmee voorkwam hij een faillissement van de club uit Maasmechelen.

Sinds Azimi aan het roer staat gaat het sportief gezien voor de wind met de mijnwerkersclub Patro Eisden verloor onder Azimi  met dezelfde spelers als voorheen – 24 duels niet en kroonde zich door deze unieke reeks dus tot kampioen.

Patro Eisden was in het verleden een profclub. De Limburgse club speelde begin jaren zestig in de Eerste Klasse, het hoogste niveau in België. Dat duurde maar een jaar. Daarna speelde de club steeds in de Tweede, Derde of Vierde Klasse. Sinds 2016 is Patro Eisden een amateurclub.

Azimi wil met de paarswitten nu erugkeren naar het profvoetbal. Dat gaat echter niet zonder slag of staat. Patro mag van de licentiecommissie vooralsnog niet promoveren naar de eerste amateurklasse. De aanvraag van Patro voor een licentie is afgewezen. Patro trekt nu naar Belgisch Arbitrage hof voor de Sport (BAS). Voorzitter Salar Azimi die Patro Eisden begin dit seizoen naar de beurs in Amsterdam bracht – Patro is na Ajax de twee voetbalvereniging in Nederland die beursgenoteerd is, heeft er alle vertrouwen in dat de licentie alsnog wordt verstrekt.

Foto geleverd door Torena Publiciteit/Patro Eisden(Volgend nieuwsbericht) »