25 punten is in het senioren voetbal vaak een grens tussen een zorgeloos seizoen en meedoen om de prijzen of als je die grens niet haalt vaak vooral naar onderen kijken. Dus is het halen van 25 punten de afgelopen jaren een standaard doelstelling voor onze vrouwen.  Als het aantal wedstrijden dan ook nog eens minder is dan vorig seizoen dan is het des te knapper dat deze doelstelling wederom is behaald.  Met 26 punten heeft Schaesberg alle troeven voor het halen van de nacompetitie stevig in eigen handen.

De punten moesten dit keer behaald worden in en bij Baarlo. Op de ranglijst een mede kandidaat voor de nacompetitie. Schaesberg begon niet goed, wellicht was de concentratie (nog) niet optimaal de gezelligheid vooraf des te meer. In de eerste 10 minuten had Baarlo Schaesberg direct op achterstand kunnen zetten. Echter voortreffelijk keeperswerk van Yaelle voorkwam een achterstand en zij hield Schaesberg op dat moment in de wedstrijd.

De eerste helft kenmerkte zich vooral door slordigheid van Schaesberg. Veel onnodig balverlies en vaak niet de juiste keuzes bij het vervolg.  Baarlo bleef in deze eerste helft dan ook het gevaarlijkst zonder echt grote kansen te krijgen.

Na rust een heel ander Schaesberg.  met een kleine omzetting probeerde Schaesberg meer grip op de wedstrijd te krijgen. En dat lukte. Baarlo kwam er nu niet of nauwelijks meer aan te pas.

Het hielp dat Schaesberg al meteen op voorsprong kwam. Een goed genomen hoekschop werd ingekopt en via Boukje verdween de bal in het doel. 0-1. Het was nu een richtingsverkeer richting het doel van Baarlo. Maar besluiteloosheid of het net te lang doorvoeren van acties of samenspel voorkwam de bevrijdende goal.

Had het middenveld het lastig in de eerste helft in de tweede helft waren ze met tomeloze kracht en inzet de motor van het team en het  spel waardoor Baarlo steeds onderdruk kwam te staan. Tocht duurde het tot de 85 minuut voordat de beslissing viel. Laatste vrouw Danni was voor de slotfase in de spits geposteerd. En daar maakte zij op voortreffelijke wijze gebruik van de ruimte en haar snelheid. De verdedigster hoorde haar alleen maar voorbij komen. En alleen voor de keepster maakte ze geen fout. 0-2. De beslissing.

In de 88 minuut zette Lois de kroon op een prima 2e helft van haar team. De goed aangesneden vrije trap van Wendy kopte ze prachtig buiten bereik van de keepster in de lange hoek. 0-3.

Op 5 mei gaat de competitie weer verder met een thuiswedstrijd tegen Cranendonck.