Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkerthet mergelstadje Valkenburg met haar rijke toeristische attracties. Teveel om op te noemen maar toch wil ik ergraag eentje uitpikken n.l. de Muur van Valkenburg. Sporting Heerlen mocht op palmzondag afreizen naar het stadje Valkenburg aan de Geul voor de wedstrijd tegen Walram.

De aanwezige toeschouwers hadden een leuke wedstrijd verwacht van twee ploegen die kunnen voetballen, maar wat gingen zij na de wedstrijd van een
koude kermis naar huis. Even na half drie floot scheidsrechter Brueckers voor het begin van de wedstrijd.
Beide ploegen konden de punten goed gebruiken. Sporting Heerlen om de koppositie goed in handen te houden en Walram om uit de gevarenzone te komen. Al snel werd duidelijk dat Walram niet wilde meewerken aan een leuke wedstrijd.

Met tien man, gedurende zo’n tachtig minuten van de wedstrijd in het eigen strafschopgebied,
wilde zij proberen Sporting Heerlen punt(en) af te snoepen, om dan met de schaarse uitvallen een doelpunt te score. Sporting Heerlen zette van het begin af aan onmiddellijk druk op de defensie van Walram. In de
dertiende minuut rolde een aanval van Sporting Heerlen op het doel van Walram en door de vele benen in het strafschopgebied wist Adrian Sokolowski de bal op het doel van Walram te schieten doch de bal kwam slechts tegen de paal.

Het duurde tot de vijfendertigste minuut voordat Walram het eerste schot op doel van Sporting
Heerlen loste, overigens zonder gevaar. Sporting Heerlen bleef de aanval zoeken via de vleugels doch Walram gaf geen krimp. Telkens was er wel een speler van Walram die de bal kon wegwerken. Zo gingen beide teams rusten met een dubbelblanke stand: 0-0. Na rust eenzelfde spelbeeld. Walram met tien man in het strafschopgebied en een Sporting Heerlen dat probeerde deze muur te slopen. Het duurde tot de
drieënzeventigste minuut voordat Dylano v. Dijk een voorzet gaf en de bal door de inlopende Soheil Sadikki tegen het net werd gekopt: 0-1. Nu moest Walram wel komen en in de vierentachtigste minuut hadden zij bijna succes doch de bal werd naast geschoten. De spelers van Sporting Heerlen verdienen een compliment dat zij de rust bewaarde om deze Muur van Valkenburg toch te verslaan. Om 16.25 uur floot de goed leidende scheidsrechter Brueckers voor het einde van de wedstrijd.