Hoofdmenu

Lente in OERRR Samen met de paddenman op pad op de Brunssummerheide

 

 

 

In de poelen en vennen op de Brunssummerheide is het een waar paradijs voor kikkers, padden en salamanders. Tijdens een normale wandeling zie je ze niet vlug. Maar als je op pad gaat met onze paddenman is dat helemaal anders! Speciaal voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar gaat hij op zondagochtend 28 april van 10.00 tot 12.00 uur op zoek naar kikkers, padden en salamanders. Als je zin hebt om mee te gaan, meld je dan vooraf aan via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

 

Kikkers, padden en salamanders .Veel amfibieën overwinteren onder dood hout of op andere warme plaatsen. Wanneer de temperatuur weer stijgt zoeken padden, kikkers en salamanders een poel of vijver om hun eitjes af te zetten. En dat steken de kikkers niet onder stoelen of banken: al van ver kun je het gekwaak dan horen. Een vraag die tijdens de wandeling zeker aan bod zal komen is het verschil tussen een kikker en een pad. Met wat geluk zijn er ook salamanders te zien, sierlijke beestjes die met hun lange staart door het water zwemmen en waar ze hun eitjes onder aan waterplanten leggen.

Kleine groene kikker, Poelkikker (Rana lessonae – Brunssummerheide, Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Brunssum, Mijnstreek, Limburg, Nederland, Europa

Waar en wanneer. De paddenman gaat op zondagochtend 28 april van 10.00 tot 12.00 uur op pad. Denk je ook aan een paar laarzen? En als je een loeppotje hebt, neem dat dan mee. Dan kun je de diertjes nog beter bekijken en ze daarna weer veilig vrij laten.

Reserveren kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda of bel met de ledenservice van Natuurmonumenten op 035-655 99 11. Kinderen betalen € 7,00 en ouders € 8,00. Leden van Natuurmonumenten en kinderen van OERRR krijgen € 3,00 korting. Je kunt online, tijdens het boeken van je kaartje natuurlijk ook lid worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Natuurmonumenten Zuid-Limburg

Natuurmonumenten Zuid Limburg

Schaapskooiweg 101 | 6414 EL Heerlen | 045- 521 25 22

zuidlimburg@natuurmonumenten.nl |www.natuurmonumenten.nl

Foto: Natuurmonumenten Brunssummerheide