Na de nederlaag zondag j.l. moest UOW ’02 op Paaszaterdag aantreden voor de 2e wedstrijd in het tweeluik tegen SCM. Vol goede moed togen wij vandaag naar Maastricht in de hoop dat SCM na de moeilijke inhaalwedstrijd van donderdag vandaag iets minder sterk voor de dag zou komen. UOW ’02 miste aanvoerder Rob Schneider en moest tegen het geroutineerde SCM alle zeilen bijzetten om een goed resultaat te boeken.

De balvaste spelers Jawad Radouane, Muran Mortiaux, Marco Willems en Karel Ritchi waren bij elke aanval van SCM betrokken en de eerste grote kans werd voor open doel gemist door Jawad Radouane. Na balverlies bij UOW ’02 op het middenveld was de strakke pass op de mee opgekomen Wesley Westenberg en de daarop volgende voorzet werd door de inlopende Marco Willems op waarde geschat en hij liet keeper Sandro Arruvaino kansloos 1-0. Enkele minuten later was het weer Marco Willems die de uitstekende pass van Jawad Radouane verzilverde 2-0. De goed leidende jonge scheidsrechter Islam Elsayyad floot even later voor het rustsignaal. UOW ’02 maakte in de rust gebruik van een dubbele wissel: Shawn Peters en Pim Theunissen namen de plaats in van de geblesseerde Tom Dautzenberg en de hard werkende maar wat ongelukkig spelende Kay van Haaren.

Na de rust ranselde eerst keeper Sandro Aruvaino een afstandsschot van Muran Mortiaux uit zijn doel en had de kopbal van Pim Theunissen een beter lot verdiend, maar keeper Redondo Asselmans wist de goed ingekopte bal toch te keren. Toen Marco Willems sneller was als de UOW ’02 verdedigers en Sandro Aruvaino de lange bal op Willems wilde onderscheppen door snel en ver uit zijn doel te komen was de stiftbal van Marco Willems  doeltreffend en tekende hij voor zijn 3e treffer 3-0. UOW ’02 gaf de moed niet op en bleef toch de aanval zoeken en na goed opbouwend werk van Milan de Pree, was Daan Dela Haye zijn verdediger te snel af en zijn goede voorzet werd door Shawn Peters ook goed afgewerkt 3-1. In de 82e minuut werd een afstandsschot van Muran Mortiaux  stijlvol door Sandro Aruvaino over de lat getikt. Het was echter uitstel van executie, want 2 minuten later was het Jordy Franssen die een snelle aanval wist af te ronden en de eindstand op 4-1 bepaalde.

UOW ’02 zal uit deze wedstrijd zeker hebben geleerd en Paasmaandag kan men laten zien dat de lessen uit dit tweeluik goed zijn verwerkt en in de uitwedstrijd bij Walram laten zien dat wij samen tot meer in staat zijn. Veel succes!