Wedstrijdveslag Rood Groen LVC ’10 – Zwart Wit ’19

Zaterdag 20 april 19. Onder het genot van een heerlijk zonnetje begonnen Rood Groen en Zwart Wit aan hun jaarlijkse Heuvelland derby. Zwart Wit, een voor Rood Groen altijd erg lastige tegenstander, was gezien de stand op de ranglijst gebrand op een goed resultaat in Lemiers. Rood Groen begon echter sterk aan de wedstrijd. Zwart Wit werd goed vastgezet en kwam er amper uit.

Binnen enkele minuten diende de eerste kans voor Rood Groen zich al maar het schot van Youri Pietersma vloog met over de goal van Zwart Wit. Een tijdje later was Rood Groen nog dichter bij een goal toen Nigel Bougard de bal op de lat schot. Het leek erop dat een Rood Groen goal niet kon uitblijven. In de 25ste minuut was het zover. Nigel Bougard kreeg de bal op het middenveld, slalomde langs de gehele Zwart Wit defensie en prikte de bal in de verre hoek. Een dik verdiende 1-0 voorsprong want Zwart Wit was tot dat moment amper in het spel voorgekomen. De rest van de eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Rood Groen duidelijker sterker en Zwart Wit gokkend op de counter. Echter verder dan een afkeurde buitenspel goal kwamen de mannen uit Eys niet.

Omdat Rood Groen ook niet scoorde werd de ruststand met 1-0 bereikt. Een tegenvaller voor Rood Groen was wel dat Mark Sparla kort voor rust met twee keer geel van het veld werd gestuurd. In de tweede helft paste Rood Groen, gedwongen door de numerieke minderheid, haar tactiek enigszins aan door iets in te zakken en meer vanuit de reactie te gaan spelen. Zwart Wit oogde toen wel sterker maar behalve twee schoten op de Rood Groen goal die beiden door Rood Groen keeper Bjorn Geelen bekwaam werden gestopt creëerde de ploeg van trainer Niek Vanweersch geen kansen.

Rood Groen kwam er wel een aantal keren gevaarlijk uit maar wist de bevrijdende 2-0 ook niet te maken. De wedstrijd leek uiteindelijk op een 1-0 eindstand uit te draaien totdat Zwart Wit in de 90ste minuut een meter of 20, recht voor de goal van Rood Groen, een vrije trap mocht nemen. Deze werd door Niek Huynen met veel gevoel om de Rood Groen muur en buiten bereik van Bjorn Geelen in de hoek geschoten. Daarmee kreeg Zwart Wits alsnog haar goal. De scheidsrechter blies even later af met de 1-1 eindstand. Hoewel Rood Groen meer had verdiend en de mensen van Zwart Wit over een gestolen punt spraken mag Rood Groen het zichzelf toch grotendeels kwalijk nemen dat er geen zege genoteerd mocht worden. Te veel kansen missen kan je aan het einde opbreken en dat bleek vandaag maar weer eens.

Tijd om lang te treuren hebben de mannen van trainer Jeremy van Wissen niet want Paasmaandag wacht de lastige uitwedstrijd in en tegen de nummer van 2 van onze klasse Voerendaal.