Op paasmaandag, onder een zomers zonnetje, trad RKHBS thuis aan tegen Geuldal, dat zich in de onderste regionen van de 4de klasse bevindt. Geuldal begon sterk toen na 2 minuten de linkshalf naar binnen trok en strak richting lange hoek schoot, waardoor keeper Toine Diederen gestrekt moest en een corner moest toestaan, die verder niets opleverde.

Een lange bal van Tom Romeijn op Yarin Meessen werd gemist door de centrale verdediger van Geuldal, waarna Yarin op de rand van de 16 meter de bal langs de doelman kon koppen. Op de achterlijn aangekomen was de hoek echter te moeilijk waardoor zijn inzet voor langs het lege doel ging. Even later was het wel raak. Jeffrey Sloote werd door Mick Mijnes in stelling gebracht, links in de 16 meter. Zijn schot richting lange hoek raakte de paal, waarna Wesley Weijgerse de bal net niet binnen kon tikken. Wesley was wel zo slim de bal terug te leggen op de inkomende Mick Mijnes die hard en hoog raak schoot: 1-0. Na een half uur leek de wedstrijd al beslist.

Mick Mijnes gaf een steekbal op Brian Amkreutz, maar deze kon de bal niet goed controleren. Uit de kluts ging de bal de hoogte in en kon de precies op de goede plek staande Yarin Meessen beheerst met een volley in de lange hoek de 2-0 aantekenen. RKHBS leek een makkelijke middag te krijgen, maar niets was minder waar. Een foute terugspeelbal van Brian Amkreutz werd opgepikt door spits Kai Hameleers, die vrij voor Toine Diederen koel bleef en de 2-1 maakte. RKHBS was van slag en begon in de opbouw te prutsen, waardoor Geuldal plotseling geloof kreeg in een goede afloop. Dit gevoel werd gesterkt door een klasse actie van Ian van de Berg, die twee man uitkapte en vanaf links via de binnenkant van de paal fraai raak schoot in de lange hoek: 2-2. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

Na de thee waren het de gasten die het initiatief namen, en maakte RKHBS een uitgebluste indruk. Bij een mooi uitgespeelde aanval via Kai Hameleers werd de bal uiteindelijk teruggespeeld naar de 16 meter, maar werd de vrije schietkans niet op waarde geschat waardoor Toine Diederen geen probleem had met het schot recht door het midden. Rico van der Reijden kwam voor de licht aangeslagen Steffan Wesche in de ploeg, en Bram Bemelmans en Jeroen Bothmer voor de moegestreden Wesley Weijgerse en Joey Ferdinandus. Langzaam kreeg RKHBS weer meer grip op het spel.

Geuldal kon het veldoverwicht niet in doelpunten uitdrukken, waardoor RKHBS wist dat een enkele bevlieging de wedstrijd kon beslissen. Na een half uur spelen in de 2de helft, speelde Jeffrey Sloote de bal diep op Mick Mijnes. Een centrale verdediger van Geuldal liet weer een steek vallen, en Mick kon vrij door richting goal. Heel koel rondde hij dit buitenkansje af met een hard en laag schot in de lange hoek: 3-2. De gasten speelden alles of niets in de laatste minuten, maar kregen geen loon naar werken. Het was aan de andere kant het niet goed spelende RKHBS dat nog een keer toesloeg.

Bram Bemelmans pikte de bal op en speelde Mick Mijnes aan. Deze speelde twee verdedigers uit en mocht vrij uithalen, met weer een hard en laag schot in de lange hoek: 4-2, en een hattrick voor Mick. Hiermee kregen de gasten deze middag misschien iets te weinig, maar niemand die hierom maalde in het RKHBS kamp. Komende donderdag speelt RKHBS de replay van de wedstrijd uit tegen Passart-VKC om 20.00 uur. Veel succes mannen!

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie