Tijdens de zeker spannende wedstrijd, tussen de verder matig voetballende teams,   ontlokte het een van de toeschouwers een terechte opmerking: “Om te winnen moet je eerst zelf scoren en dan ook  nog eens geen tegengoal incasseren”!

Onder zeer goede leiding van scheidsrechter Oscar van Hoof zorgde de start van dit duel in de onderste regionen van de 3e klasse A al direct voor opwinding.

Balverlies van Lars Peters lag aan de basis  van de eerste kans in de 1e minuut van de wedstrijd. De prima pass van Michele Meerburg op de vrij staande Daimy Nijenhuis was niet te missen. Toch presteerde Daimy Nijenhuis het om de bal voor open doel over te schieten. Dus kwam UOW ’02 nu met de schrik vrij. Het centrale verdedigingsduo Lars Peters en Joep Weijers speelden de rest van de wedstrijd een puike partij. Het vervolg van de 1e helft was voor de toeschouwers onder gelukkig zomerse temperaturen verder geen voetbal om echt warm van te worden.

UOW ’02 kreeg na een goede aanval over rechts nog een goede mogelijkheid om te scoren, maar Pim Theunissen was iets te laat om de bal achter keeper Tom van Uden te schieten. De ruststand was dan ook gelijk aan de beginstand: 0-0 De thee  had beide teams schijnbaar goed gedaan.  In de 2e helft werd er beter gevoetbald  en waren er over en weer goede scoringsmogelijkheden.

Zo was de in de rust ingevallen Daan Dela Haije direct betrokken bij enkele goede en snelle aanvallen over rechts. In de 50e minuut was het keeper Tom van Uden  die de 0-1 verhinderde door met een goede safe het schot van Daan Dela Haije te keren. In de 57e minuut was het weer Tom van Uden die een afstandsschot van Patrick Maenen  nog met een uiterste inspanning  over de lat kon tikken.

In de 64e minuut was het aan de andere kant Sandro Aruvaino die met een stijlvolle safe redding  bracht op een diagonale knal van Michele Meerburg. Nog geen minuut later was het weer Tom van Uden die met een uiterste krachtsinspanning  en prima  safe nog juist antwoord had op de soloactie van Pim Theunissen en de bal corner tikte.

Onze zieke leider Bert Verberkt bleef maar appen of de stand nog steeds 0-0  was. Want door de drinkpauzes liep de wedstrijd zeker op de klok iets uit. De wedstrijd naderde het einde en de spanning en de vermoeidheid  speelde beide teams parten. De 90e minuut stond al op het scorebord  en de stand was nog steeds dubbelblank. UOW ’02 moest in de eindfase  de goed spelende Michel Briels in verband met een blessure wisselen.

Na een corner vóór UOW ’02 was de organisatie in de verdediging er even niet en uit de afgeslagen corner was de counter van Walram in de 90e minuut dodelijk. Sandro Aruvaino kon nog in eerste instantie redding brengen op de intikker van Michele Meerburg, maar was kansloos bij het tikje van Taher Laouaji en de bal passeerde  maar juist de doellijn: 1-0

In de blessuretijd  speelde UOW ’02 “alles of niets” en was zelfs Sandro bij de laatste corner in het 16 meter gebied van Walram te vinden. Echter ook dit mocht niet baten. Het was Mike Willems die in de 92e minuut ook nog de 2-0 wist te scoren en UOW ’02 met lege handen naar huis stuurde  en Walram vierde de gelukkige overwinning.

UOW ’02 wacht nu in de derde uitwedstrijd op rij tegen Leonidas-W in Maastricht  de volgende kraker in de onderste regionen. Ook dan zal UOW ’02 met steun van de vele supporters uit Landgraaf moeten knokken voor de punten en als team met een tomeloze inzet moeten strijden voor de punten.  Veel succes mannen en stroop de mouwen maar op!