Hoofdmenu

Wisselend resultaat in het paasweekend voor Weltania

https://www.oypo.nl/66A1BFBCABC87F56

Paasweekend symbolisch voor hele competitie. Dit weekend speelde Weltania twee wedstrijden tegen clubs die lager op de ranglijst staan. Het resultaat: 4 punten. Is dat reden voor tevredenheid?

Toeval bepaalt deze competitie veel bij ons vlaggenschip. Op Paaszaterdag, in de wedstrijd tegen hekkensluiter RKVVM, creëerden we drie uitgesproken kansen in de eerste vijf minuten. Sander schoot onderkant lat, Niels kopte voor leeg doel over en een treffer van Willem werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd.  Scoren we, dan is de wedstrijd zeker gelopen. Nu laten we RKVVM in de race en gaan we in het verdere verloop van de wedstrijd meer tegen ons zelf voetballen dan tegen de tegenstander. En dat is niet voor de eerste keer in deze competitie.

In het verder verloop van de wedstrijd weten we ons nog voldoende kansen te scheppen en zelfs in de laatste vijf minuten ‘moeten’ we in een drietal situaties scoren. Lars Meens heeft geen enkele redding hoeven te verrichten. RKVVM was wel dreigend tot aan het strafschopgebied, maar daar stopte het ook. Het uiteindelijke resultaat is een teleurstellende 0 – 0.

Paasmaandag volgde de wedstrijd tegen BMR. Een wedstrijd die vroeg om revanche voor de smadelijke 8 – 0 nederlaag in Mheer. Een tegenstander die vroeg en agressief stoorde en ons niet in opbouwend spel wilde laten komen. Toch bleven we aan de bal vertrouwen uitstralen, durfden de bal in te spelen ook als een speler met een tegenstander in de rug stond. En goed beschouwt legden we een solide spel op de mat, ook nadat we in de 20ste minuut op een 0 – 1 achterstand waren gekomen door een uitstekend genomen vrije trap.

Met name over de rechterflank hadden we een paar mooie combinaties waardoor de druk op het BMR doel werd opgevoerd. Bij één daarvan kon Willem vanaf de achterlijn de bal terugleggen op drie inlopende teamgenoten maar belandde de bal uiteindelijk bij die ene verdediger die er nog stond. Wel goed veldspel dus, maar niet secuur genoeg in de laatste fase. Dat beeld was ook op het middenveld te zien. Vaak ging de bal over vijf á zes schijven rond, maar de pressie van BMR zorgde dan toch weer voor die ene foutpass die een gevaarlijke counter inleidde. Een schijnbaar onvermoeibare Tom Hilgers bleef de motor, Sander Theunissen zorgde voor de splijtende passes en van links- en rechtsachter ondersteunden Job Grooten en Willem Bindels de aanvallende impulsen.  Dat leidde na een half uur tot de gelijkmaker toen Job van buiten het strafschopgebied de bal fraai in de kruising schoot. Vijf minuten later wist Sjors van Velzen zich los te maken van de tegenstander en zijn schot in de lange hoek betekende de 2 – 1 voorsprong. Tot aan de rust volgde toen weer een onrustige fase en BMR profiteerde: 2 – 2.

Na de rust een zelfde spelbeeld. We creëerden mooie kansen maar faalden in de afronding. Daardoor leek het resultaat een herhaling van zaterdag te worden maar in de laatste 10 minuten kantelde het duel toch nog. Pascal Stofberg bracht met Frank Teerling, Remco Beuken en Radwan Ayadi drie verse krachten en met name Remco had een doorslaggevende rol. Na de 3 – 2 door een snoeiharde kopbal van Willem, gaf hij de steekpass waardoor Sjors zijn tweede doelpunt van de dag kon vieren en scoorde hij zelf de 5 – 2 na een overstapje van Sjors.

Door de nederlaag van RVU bij Sporting Heerlen, betekende deze overwinning de eerste plek in de strijd om de derde periode. Spanning genoeg dus voor de drie resterende wedstrijden. Eerst staan echter twee voetbal loze zondagen te wachten voordat we aan die eindsprint kunnen beginnen. De vraag daarbij is alleen of het kwartje een keer goed valt. Dat was dit weekend op maandag wel het geval, op zaterdag niet. Zo wisselend en onvoorspelbaar gaat het dit jaar.

Foto’s:©Parkstad Actueel, meer foto’s klik hier.(Volgend nieuwsbericht) »