In 3A stond op een zonnige paasmaandag volgens de algemene stand een topwedstrijd op het programma:
Sporting Heerlen – RVU.

Voor beide ploegen stond het een en ander op het spel: Sporting Heerlen strijdend
voor het kampioenschap in deze klasse en RVU strijdend om een periodetitel en/of een hoge klassering.
Trainer Jorrit Dacier van Sporting Heerlen moest enkele wijzigingen in zijn elftal aanbrengen wegens
schorsingen en blessures.

Het waren twee ploegen die wilde voetballen en zo werd het een open wedstrijd. In het begin was Sporting
Heerlen iets meer in balbezit en in de vijftiende minuut ging een aanval van Sporting Heerlen door het centrum van de RVU verdediging en het was Dylano v. Dijk die de 1-0 liet aantekenen.

Zo ook in de zevenenzestigste minuut toen een verdediger van RVU de bal over de achterlijn wilde laten rollen maar hij had niet op het felle doorzetten van Adrian Sokolowski gerekend. Deze veroverd de bal voor de achterlijn en gaf een prima voorzet op Dylano v. Dijk die de 3-0 voor Sporting Heerlen liet aantekenen. Nu werd RVU sterker en Sporting Heerlen moest terug.

Doch het duurde tot de tachtigste minuut eer Patrick van Holten van RVU de 3-1 scoorde. Na afloop van de wedstrijd zei Sporting Heerlen trainer Jorrit Dacier dat zijn team veel te gehaast heeft gespeeld en dat niet iedere speler de duels durfde aan te gaan.