Hoofdmenu

Een bont gezelschap aan boord van All hands on deck is op weg naar Theater Heerlen

 

Nog nagenietend van wederom een ijzersterke en succesvolle editie van het dansfestival schrit_tmacher – just dans!, kijken we bij PLT alweer uit naar de laatste dansvoorstellingen van dit seizoen. We verheugen ons in het bijzonder op All hands on deck van Scapino Ballet Rotterdam in samenwerking met de Wëreldbänd. Omdat we u al eerder mochten ontmoeten bij dit dansgezelschap van wereldklasse, attenderen we u graag op deze spectaculaire voorstelling vol wonderlijke combinaties van dans, humor, slapstick, muziek en theater die op dinsdag 14 mei en woensdag 15 mei te zien is in Theater Heerlen.

 

Een en al lof voor All hands on deck “Laden, lossen, drinken, dollen, slapen en zoenen. Het leven wordt sfeervol verbeeld met een vleug variété: van bonte muziek tot vlotte dans die over het dek vliegt.” – Volkskrant ★★★★ “Veelheid aan associaties in een op veel vlakken geslaagde All hands on deck .” – Trouw ★★★ “All hands on deck is een magische scheepsreis met oogverblindende scènes. Een zeldzaam mooie voorstelling. Dit moet gewoon de wereld over.” – Parool ★★★★ “Zeldzaam mooie scènes op zee.”– Het Parool

Choreograaf Ed Wubbe stuurt een bont gezelschap de zee op met zingende dansers en dansende muzikale komieken. De vijf rasmuzikanten én meesterlijke performers van Wëreldbänd monsteren samen met de dansers van Scapino aan voor een turbulente scheepsreis vol bizarre en absurde situaties. Het matrozenleven zorgt namelijk voor mooie ontmoetingen en vertier, maar eist ook z’n tol. Naarmate de reis langer duurt vervaagt de grens tussen fantasie en werkelijkheid en wordt het leven aan boord steeds surrealistischer. Zo wordt All hands on deck een turbulente scheepsreis vol verlangen, geluk, afscheid, liefde, ontberingen en heimwee.

Ed Wubbe over All hands on deck

“Ik heb All hands on deck gesitueerd in de maritieme wereld, de zeevaart en het matrozenleven en niet alleen omdat we een Rotterdams gezelschap zijn. Het is belangrijk om een concept te hebben waarin het mogelijk is om de Wëreldbänd en dansers op toneel samen te brengen. Matrozen en zeelui vormen een gemeenschap die door hun specifieke kleding visueel een eenheid zijn. Daarbij geeft de omgeving van een schip een scala aan mogelijkheden. Je hebt kajuiten, relingen, touwen, kettingen, ladders. Er wordt gewerkt, gegeten, gedronken, geslapen, gefeest. En er is gevaar. Het schip kan lek raken en zinken. Als je maar lang genoeg op elkaar geplakt zit, midden op zee, dan gebeuren er dingen.”

Reserveren

We hopen u op dinsdag 14 mei of woensdag 15 mei van harte te mogen begroeten bij All hands on deck. U kunt hier kaarten bestellen voor deze dansvoorstelling. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze afdeling Kassa & Informatie via + 31 (0)45 – 571 66 07.

Foto en tekst Janneke Schmeitz/Parkstad Limburg Theaters

 « (Vorig nieuwsbericht)