FC Hoensbroek 1 – Heksenberg 1: 0-4(0-1)

Scoreverloop: 35e min. 0-1 Steven de Winter, 57e min. 0-2 Kevin Olijve, 75e min. 0-3 Mike Olijve en 76e min. 0-4 Steven de Winter.

Meerdere wedstrijden kreeg FC Hoensbroek na afloop de complimenten van de tegenstanders. Hoe kon het zo zijn, dat de ploeg zo laag op de ranglijst bivakkeerde. Veelal balde het aardig mee, maar ontbeerde het een beetje aan geluk en scorend vermogen, waardoor het weer eens met lege handen stond.

Op deze warme paasdag waren deze lovende woorden helemaal niet terug te vinden in de wedstrijd tegen Heksenberg. De ploeg van trainer René Smeets gaf totaal niet thuis en stapte met een ontredderde 0-4 nederlaag van het veld.

Heksenberg, dat sinds de winterstop de nodige veilige punten wist te bemachtigen liet vanaf minuut 1 zien, wie er de baas was op het veld. Met gretig voetbal werd Hoensbroek onmiddellijk onder druk gezet. De thuisploeg leek wel bevangen door de warmte en grossierde in veelvuldig balverlies. Na ruim 10 minuten spelen was er de eerste waarschuwing namens Heksenberg, toen Sven Spork maar rakelings naast mikte. Aan de overzijde was Dennie de Vries ook kansrijk, maar miste zijn inzet de nodige power om doelman Kay van Eijk van Heksenberg in verwarring te brengen. Hierna waren het de gasten, die nog meer het heft in handen namen. In de 35e minuut was dan ook de 0-1 een feit. Steven de Winter kopte een hoekschop van Amir Ayadi snoeihard binnen. Vlak voor de thee kwam FC Hoensbroek tot tweemaal toe goed weg. Eerst had Bart Knarren de nodige moeite met een schot van Bas Wolters en was Jason Schaepkens er als de kippen bij om de rebound onschadelijk te maken. Een paar tellen later redde Bart Knarren fraai op een volley van Steven de Winter.

Na de pauze schakelde de gastenploeg nog een tandje bij. Een fout van Christiaan Meurders werd door Mo Quassai nog niet afgestraft, maar niet veel later stond toch de 0-2 op het scorebord. Eerst kopte invaller Maikel Lubberse nog op de lat, waarna de rebound door doelman Bart Knarren niet goed werd verwerkt. Kevin Olijve pakte dit buitenkansje goed uit en tikte simpel binnen. Halverwege de 2e helft was het een andere invaller Mike Olijve, die bijna voor de 0-3 zorgde. Diens prima vrije trap werd door Bart Knarren vakkundig gekeerd. Met nog een kwartier op de klok was Mike Olijve alsnog succesvol. Op aangeven van Amir Ayadi krulde hij de bal prachtig in de lange hoek. Een minuut later was het wederom prijs voor Heksenberg. Uitblinker Steven de Winter werd geen strobreed in de weg gelegd en tekende simpel voor de 0-4. Hierna liet de ploeg van trainer Michel Broeders de teugels ietwat vieren. Hierdoor was Hoensbroek nog dicht bij de 1-4 maar joeg Guyvan Maessen zijn inzet van dichtbij slechts hoog over.

Hoensbroek-trainer René Smeets was uiteraard zwaar teleurgesteld in het resultaat van zijn ploeg. Ik kende mijn ploeg vandaag absoluut niet terug. Ondanks de lage stand op de ranglijst bieden wij meestal goed weerstand. Vandaag zaten wij vanaf minuut 1 niet in de wedstrijd. Het enige positieve van vandaag is, dat naaste concurrent Simpelveld ook verliest en dat we rechtstreekse degradatie nog steeds kunnen ontlopen.