Hoofdmenu

Oranje Festival Gebrook

Voor alweer het achtste jaar wordt Koningsdag groots gevierd in het centrum Hoensbroek met het Oranje Festival Gebrook. Centraal staat het podiumprogramma op de Markt met vele bekende en onbekende artiesten zoals Jasper Beerens en Tiroler Ohne Berge, tevens zijn er allerlei attracties en demonstraties te bewonderen zoals Springkussenwereld en een heuse rodeostier. Op deze dag zijn de winkels in Hartje Hoensbroek geopend, is er in de winkelstraten een grote gratis Vrijmarkt waar iedereen welkom is en zal het Gebrookerplein worden opgesierd door vele tientallen Custom Cars van de ‘Cruise In’.
Vanaf 13:00 uur begint het festival met het podiumprogramma op de Markt. De organisatie heeft wederom een zeer gevarieerd programma weten te creeëren, zo treedt de bluesrock band ‘Patch Biggles en The Block’ op, komt de zeer bekende band ‘Tiroler ohne Berge’ er een écht Octoberfest sfeertje van maken en heeft de organisatie niemand minder dan Jasper Beerens weten te strikken voor een optreden in Hoensbroek.
Jasper is vooral bekend geworden als de goelachse zanger die samen met zijn gezin in het programma ‘helemaal het einde’ een nieuw begin heeft proberen op te bouwen in Kaapverdië. Jasper treedt samen met zijn gitarist op tijdens het Oranje Festival Gebrook en na het optreden is het mogelijk om een ‘meet en greet’ te winnen met deze sympahtieke zanger! Volg de Facebookpagina voor meer info om kans te maken op deze ‘meet en greet’. Check voor het gehele programma de website. https://www.oranjefestivalgebrook.nl

Rondom het podium zijn er allerlei attracties voor jong en oud, zo zal er weer een enorme stormbaan te bewonderen zijn en nabij La Plaza staat de rodeostier en een groot springkussen waar de kinderen zich op kunnen uitleven. In de winkelstraten van Hartje Hoensbroek (met uitzondering van het Gebrookerplein vanwege de Cruise In) is een gratis vrijmarkt en voor jong en oud. Iedereen die nog wat oude spulletjes op zolder of in de kelder heeft liggen en deze wil verkopen is vanaf 12:00 uur (opbouw) van harte welkom om deze in het centrum te koop aan te bieden (etenswaren uitgesloten).

Een plek reserveren is niet nodig want in het centrum is er ruim voldoende plek (met uitzondering van het Gebrookerplein) voor je kleedje. Ook zullen de winkels in Hartje Hoensbroek deze gehele dag gewoon geopend zijn dus houdt wel een beetje rekening hiermee. Het winkelend publiek kan dus het shoppen en snuffelen op de vrijmarkt combineren met een bezoekje aan het Oranje Festival Gebrook.

Om 22:00 uur zal het festival zoals ieder jaar feestelijk worden afgesloten met de spectaculaire vuurwerkshow, mogelijk gemaakt door Pyro Events uit Landgraaf. Voorafgaand aan het vuurwerk zal rond de klok van 21:15 uur een lampionnenoptocht vertrekken vanaf Kasteel Hoensbroek, welke gratis is voor alle kinderen, check voor meer informatie de website.
Het Oranje Festival Gebrook wordt ook dit jaar weer mede mogelijk door de financiële ondersteuning van onder andere diverse subsidieverstrekkers, de gemeente, de vier lokale Hoensbroekse buurt stichtingen, de plaatselijke horeca en diverse lokale ondernemers en sponsoren. Het gehele programma van deze dag alsmede het podiumprogramma en verdere info over de vrijmarkt, de lampionnenoptocht en het vuurwerk zijn te vinden op de website.
Tekst en foto Oranje Festival Gebrook


« (Vorig nieuwsbericht)