Voor de ploeg van Mike Bisschops stond jongstleden donderdag de 3de confrontatie met Passart-VKC op het programma. Deze tweede uitwedstrijd was een gevolg van het feit dat er op 17 februari, tijdens de eerste wedstrijd bij Passart-VKC, een speler mee deed bij de thuisploeg die niet speel-gerechtigd was. Destijds had RKHBS met 5-0 verloren, waardoor deze replay een buitenkansje genoemd mocht worden van RKHBS zijde.

De wedstrijd tegen Passart-VKC was namelijk de eerste uit een reeks van 3 inhaalwedstrijden allen mee tellend voor de 2de periode. In deze 2de periode leidt RKHBS de dans, aangezien KVC Oranje als winnaar van de 1ste periode, hier geen rol meer in speelt.

In de eerste helft gebeurde er in eerste instantie weinig, met een licht veldoverwicht voor RKHBS en de continue dreiging van een snelle counter van de thuisploeg. In de 15de minuut kwamen de gastheren er uit over links, maar de scherpe lage voorzet kon worden weggewerkt door Jeffrey Sloote. Na 25 minuten zette RKHBS voor de eerste keer keeper Dwayne Trags aan het werk met een laag schot van Tomyen van Lierop, die samen met de van een blessure teruggekeerde Thymo Griesenbrock controlerend op het middenveld speelde. Even later nam Tom Romeijn snel een vrije trap, en speelde Yarin Meessen in aan de linkerzijde. De thuisploeg was verrast en de verdediging stond niet goed, waardoor de mee opgekomen Jasper Berger de voorzet van Yarin Meessen vrij kon binnen schieten: 0-1. De thuisploeg drong hierna sterker aan, maar kon voor rust geen kansen laten aantekenen. RKHBS kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit, echter zowel Yarin Meessen als Mick Mijnes konden hier geen gebruik van maken met schoten naast en over het doel.

In de 2de helft begon RKHBS goed en had een tweetal mogelijkheden via weer Yarin Meessen en Mick Mijnes. In de 15de minuut na rust kwam Bram Bemelmans in de ploeg voor Wesley Weijgerse, maar het was de thuisploeg die meer grip kreeg op de wedstrijd en dichter en dichter bij het doel van Toine Diederen kwam. Bij een aanval over links, trok de middenvelder van de thuisploeg naar binnen en leverde een perfecte voorzet af richting tweede paal. Hier werd de bal hard voor het doel gekopt, en binnen gelopen: 1-1. RKHBS wankelde en ontsnapte een paar minuten later aan de genadeslag. Een hoge voorzet vanaf links werd snoeihard ingekopt door de boven de verdediging uitkomende Milan Hameleers. De bal kwam echter op de paal, stuitte terug de 16 meter in en kon worden weggewerkt door de RKHBS verdediging, waar Roel Romeijn weer een heel sterke pot speelde. Verse krachten Jeroen Bothmer en Chendo Kolker kwamen in de ploeg, maar RKHBS had moeite onder de druk uit te komen. Bij een uitval in de 42ste minuut werd Mick Mijnes aan de 16 meter onderuit gelopen. Yarin Meessen ging achter de bal staan en joeg het leer snoeihard in de kruising: 1-2. Omdat de thuisploeg in de laatste minuten niet meer gevaarlijk kon worden, ging RKHBS enigszins gelukkig met de 3 punten huiswaarts.

Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Zwart Wit ’19 in Eys op het programma.