HC Nova dames 1 speelt gelijk tegen HTCSON Hockey D1

Gisteren stond de wedstrijd tegen Son op het programma, een belangrijke wedstrijd, waar wij punten wilden pakken.
We waren gemotiveerd om te winnen en zo begonnen we ook aan de wedstrijd. We begonnen met goede druk naar voren en we kwamen sterk aan de bal. Al snel kregen wij mooie aanvallen waaronder een strafcorner voor ons, waaruit Yanou scoorde, helaas werd dit doelpunt afgekeurd na enig overleg tussen de scheids.

Nadat deze goal afgekeurd werd waren we nog feller om te scoren en al snel wist Kaja de bal op het middenveld de cirkel in te brengen en netjes met de backhand de bal het doel in te flatsen! 0-1. Hierna hebben we nog mooie kansen gekregen, eentje waarbij Esmee helaas de paal raakte en de bal het doel niet in wilde.
Dus gingen we met 0-1 de rust in. Hier werd ons verteld dat we goed stonden te spelen, maar dat de opbouw rustiger moest en dat we moesten blijven samen spelen.

We wisten dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en we fel aan de tweede helft moesten beginnen. We waren vastberaden nog een keer te scoren en al snel gebeurde dat, Inez kwam op vanuit rechtsachter, op snelheid rende ze de cirkel in waarna ze uithaalde met een backhand op doel! 0-2.  We bleven goed spelen en druk zetten, maar helaas wist Son onze cirkel te bereiken en hier ‘onterecht’ een strafcorner te versieren. Deze strafcorner sleepte Son er erg mooi in. 1-2.
Na deze goal kwam Son meer in de aanval waardoor ze al snel nog een strafcorner kregen en deze wederom rechts in de kruising sleepten. 2-2.

Om met punten naar huis te gaan moesten we doorzetten en ze niet meer onze cirkel in laten. We hebben tot de laatste minuut gestreden en nog twee strafcorners weten te versieren maar helaas kregen we de bal het doel niet in en werd 2-2 de eindstand.

Op het moment hebben wij 35 punten net zoals HOCO en Geldrop.
Volgende week spelen we thuis tegen HOCO, om over hen heen te gaan zijn we vastberaden 3 punten te pakken, een belangrijke wedstrijd! We hopen jullie langs de lijn te zien voor het nodige support!