Na weer een paar zondagen van inactiviteit werd vandaag de competitie opnieuw hervat voor de dames van Schaesberg. Zondag kwam op bezoek. Een ploeg waar Schaesberg uit geheel onnodig een 0-0 gelijkspel had behaald.

Zondag dat de dames gewaarschuwd waren. Vandaag mochten er geen punten gemorst worden. Schaesberg begon uitstekend en al in de eerste minuut rolde er een prima aanval uit. Vanuit een afgemeten voorzet vanaf links schoot Lois via de keepster op de lat. De thuisploeg speelde met veel energie en veel loopvermogen maar was vaak slordig in balbezit waardoor het balletje lang niet altijd op de juiste bestemming aankwam. De tegenpartij was vooral fysiek, loerde op de counter maar had toch vooral maar een speelster die het verschil kon maken.  Echter zij werd eerst door Nadine vakkundig uitgeschakeld en later toen ze besloot om te gaan zwerven door diverse andere speelsters. Hierdoor was al gauw het gevaar uit  de aanval gehaald.

In de 23 minuut kwam Schaesberg dan terecht op voorsprong. Een onnodige terugspeel bal leverde de thuisploeg een vrije trap op  in het 16m gebied. Lois ramde bal na een kort tikje hard in het doel 1-0.  Schaesberg was de betere ploeg maar kon door slordigheden de tegenpartij zomaar terug in de wedstrijd brengen.  Meer doelpunten waren dus gewenst. In de 37 minuut was het dan weer raak. En opnieuw was het Lois die raak schoot na een eigen individuele actie. 2-0. Cranendonck kwam in de eerste helft slecht eenmaal echt gevaarlijk door maar de bal ging in het zijnet. Niet snel handelen in de achterhoede leverde nog een klutsbal op waar een tegenstander van leek te profiteren maar Yaelle was snel buiten haar 16 m gebied om de via een nog grotere kluts de bal weg te schieten.

Na rust was het speelbeeld nog maar een richting op. Schaesberg was nu overduidelijk de betere ploeg zonder echt heel groots te spelen. Maar verdedigend gaf het niets meer weg. Slechts vlak voor tijd vertrok een speelster uit buitenspel positie richting doel maar haar bal belande op de lat.  Schaesberg had de wedstrijd echter sneller definitief in het slot moeten gooien maar was niet scherp genoeg op het afmaken van de kansen en mogelijkheden. Toch viel het derde doelpunt alsnog.  Bij een hoekschop was het Charisse die de bal binnenkopte. 3-0. Degelijke wedstrijd zonder franje maar wel  de belangrijke drie punten.