Na drie weken van rust stond vandaag de wedstrijd tegen Sportclub Susteren op het programma. Bekkerveld verkeerd in de onderste regionen van de ranglijst en moet alle zeilen bijzetten.

Om klokslag halfdrie floot de leidsman voor het eerst. Susteren begon beter als Bekkerveld en het spel speelde zich voornamelijk op Bekkerveld helft af. Echter kansen leverde dit niet op. Na 10 minuten kwam Bekkerveld echter op voorsprong goed doorgaan van Boy Raaijmakers op de doelman van Susteren zorgde ervoor dat hij de uittrap van de doelman blokkeerde en via zijn hoofd ging de bal langzaam over de doellijn, 1-0 voor Bekkerveld.

Susteren bleef echter goed voetballen en Bekkerveld probeerde via snelle omschakelingen gevaar te stichten. Een dieptebal van Boy was echter niet op maat voor Sjoerd Pellegrom waardoor Susteren de bal kon uitverdedigen.

Na 20 minuten spelen kwam Susteren op gelijke hoogte een prima afstandsschot van rand 16 was onhoudbaar voor doelman Rik Klyn. Hierna kreeg Susteren een grote mogelijkheid om op 1-2 te komen, echter Rik Klyn redde subliem.

Na 37 minuten gespeeld te hebben verlengde Lars Vincken de bal prima door op Sjoerd Pellegrom, Sjoerd bleef koel en zag de geheel vrijstaande Jop Engelen, deze bleef koel en schoot de bal onhoudbaar achter de doelman van Susteren. Na 45 minuten floot de goed leidende leidsman voor rust.

Na 10 minuten n de tweede helft kreeg Bekkerveld een penalty, helaas redde de doelman van Susteren de inzet van Joep op de Kamp en uit de counter schoten ze de 2-2 binnen. Een flinke tik voor de blauwwitte zebra’s. Enkele minuten later maakte Susteren op een ietwat gelukkige maar mooie manier de 2-3. Spits Kevin Hofmans van Susteren lobte de bal van randje 16 over de doelman Rik Klyn in de lange hoek, gevolg 2-3 voor Susteren. Bekkerveld zette alles op alles, maar de bal wilde er niet in. Na 93 minuten vond de scheidsrechter het goed geweest, gevolg een 2-3 nederlaag. Hoewel Bekkerveld niet altijd goed speelde, werd er wel voor elkaar meter gevochten. Gezien de uitslagen op de andere velden moeten de mannen alles op alles zetten om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De Valk komt nu wel akelig dichtbij.

Zondag moeten de mannen van trainer Cooky Voorn uit naar Venlosche Boys, een goede tegenstander die de laatste weken in uitstekende vorm verkeerd. De mannen van Bekkerveld moeten echter vol aan de bak om de nacompetitie te behalen.

Maar gezien de strijd van gisteren en ietwat meer geluk moet dit hopelijk gaan lukken. De mannen kunnen echter alle steun gebruiken. Kom zondag 19 mei ons aanmoedigen om 14.30u op Sportpark ‘’Alde Wielerbaan’ in Venlo.