Gisteren begon Rood Groen aan het laatste drieluik van het seizoen 2018- 2019. RKTSV kwam op bezoek. Deze ploeg heeft nog enkele puntjes nodig om zich definitief veilig te spelen en we konden dus een getergd RKTSV verwachten.

Rood Groen dat, sinds vorige week, op de gedeelde 4e plaats staat en met enkele goede resultaten nog op een nacompetitie mag hopen wist dus wat het kon verwachten en wist wat ze te doen stond. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk wat de tactiek van RKTSV was. Men stond compact en liet Rood Groen het spel maken. In het eerste kwartier was Rood Groen zoekende naar de juiste tactiek om de RKTSV muur kapot te spelen.

Na ongeveer een kwartier volgde er een kwartier waarin Rood Groen enkele goede kansen kreeg. Echter de keeper van RKTSV wilde niet aan het Rood Groen feest meewerken en tikte een kopbal over de lat en ranselde een drietal ballen uit de hoeken van zijn goal. De man of the match aan RKTSV kant was dus na een half uur wel bekend. Rood Groen was het laatste kwartier van de eerste helft wel de betere ploeg maar kwam niet meer tot scoren. Omdat RKTSV ook geen echte kansen kon creëren werd er met 0-0 gerust. De 2e helft begon gelijk aan het slotkwartier van de eerste helft. Pas in de 65ste minuut werd het ijs gebroken. Nigel Bougard begon aan een run vanaf het middenveld, gaf een steekbal op Brian Savelberg.

Hij zette voor en Scott van Delden kon vanaf de rand 16 meter de bal diagonaal, over de grond en buiten bereik van de keeper in de verre hoek schieten. Daarmee kwam Rood Groen eindelijk op een 1-0 voorsprong. RKTSV ging daarna wat meer openmaken en Rood Groen kon nu vaker gebruik maken van de ruimte achter de verdediging van RKTSV. Het duurde slechts een vijftal minuten voordat Rood Groen hiervan kon profiteren. Kevin Savelberg zette goed door en zijn broer Brian kon vanaf de rand 16 meter de RKTSV keeper voor de 2e keer deze middag passeren. In het laatste kwartier ging het spel op en neer. RKTSV wist enkele paniekmomenten in de Rood Groen verdediging te creëren echter zonder dat er echt grote kansen uit kwamen en Rood Groen wist enkele counters niet goed genoeg uit te spelen om en derde goal te maken.

Opnames door Roland Delden/Rood groen LVC’01

Na 90 minuten floot de scheidsrechter met een 2-0 eindstrand af. Conclusie was dat Rood Groen een verdiende overwinning had binnengehaald maar dat men als men de kansen, eerder en beter, had benut het een eenvoudiger middag had kunnen zijn. Volgende week gaan we op bezoek bij Kerkrade West en treffen daar wederom een ploeg die nog niet helemaal veilig is.