Na een moeizame en onnodig turbulente uitwedstrijd bij Keer hebben de vrouwen van Schaesberg zich voor het tweede achtereenvolgende seizoen geplaatst  voor de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Daarmee halen de vrouwen opnieuw hun doelstellingen. Een meer dan prima prestatie. De komende twee wedstrijden zijn er voor de prestige om  net als vorig seizoen weer als 2e het seizoen te kunnen afsluiten.

De bovenstaande prestatie moest gehaald worden uit bij directe concurrent  Keer.  Een goede ploeg die thuis nog wel eens geholpen wordt. Schaesberg begon furieus  en kreeg in de eerst 4 minuten maar liefst vier hoekschoppen.  Ging de eerst hoekschop er nog net niet in de tweede was al gelijk raak. De prima indraaiende hoekschop werd door Charisse binnen gekopt. 0-1.

Schaesberg was heer en meester en de bal ging vlot rond. Jess kreeg al razendsnel de kans op de tweede treffer maar de keepster bracht redding. Keer moest zich beperken tot verdedigen en kon er slechts sporadische uitkomen. Een van deze uitvallen was wel direct gevaarlijk maar alleen voor Yaelle bracht deze redding.  In de 2e minuut bouwde Schaesberg de score uit. Met het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Een afgeslagen bal kwam rechts van het veld bij Charisse uit die met een geplaatste hoge boogbal het uiterste hoekje van het doel opzocht. 0-2.  Maar deze prachtige ruime voorsprong hield niet lang stand. Ditmaal was het Charisse die in een verdedigende actie de tegenstander raakte binnen het 16m gebied en dan weet je wat er gebeurd. penalty. 2-1.  Keer kwam er nu wat vaker gevaarlijker uit en er ontstonden enkele hachelijke momenten voor het doel.  Echter Yaelle en haar verdedigers hielden stand.  Maar blijkbaar vond Charisse dat de eerste helft haar helft was want opnieuw bij een hoekschop liep ze de bal binnen. 1-3.

Een meer dan prima eerste helft waar weinig op viel aan te merken. Maar na rust kantelde de wedstrijd al vrij snel. (waar hebben we dat meer gezien). Keer dat door had dat men voetballend waarschijnlijk niet de wedstrijd  zou kunnen doen omkeren koos voor de lange bal op de spitsen en in de ruimte om zo hun fysiek optimaal te kunnen benutten.  En succesvol. Schaesberg had hier veel moeite mee omdat Keer helemaal niet meer voetbalde en voortdurend het middenveld oversloeg. Schaesberg slaagde er niet meer in om de bal in bezit te houden. Waardoor de druk toenam. Een te makkelijk verloren duel leverde de aansluiting op 2-3.  Vanaf dat moment werd ook de reeds verwachte maar tot dan toe nog uitstekende fluitende scheidsrechter de 12 man. Steeds meer overtredingen en twijfelgevallen viel uit in het voordeel van de thuisploeg.  Keer kwam op 3-3 maar dit kwam niet door de scheidsrechter maar door zeer slecht verdedigen van een hoekschop van Schaesbergse kant. De kleinste speelster op het veld mocht ongehinderd raak koppen.

Zou deze wedstrijd dan helemaal uit onze handen glippen.? Maar richting het einde van de wedstrijd kwamen er toch weer momenten en aanvallen voor Schaesberg.  Met nog vier minuten op de klok was er een klutssituatie voor het doel van  Keer waar de keepster de bal losliet en Boukje de bal binnen schoot. 3-4. Maar de blessuretijd was lang. Blessures van Danni en Melanie hadden de wedstrijd vertraagd maar toen zelfs deze tijd voorbij was werd er nog steeds gespeeld.  Het zal toch niet. ??? jawel, nadat Schaesberg de bal al een aantal keren voor het doel had weggehaald werd deze nu hard op doel geschoten. Jess kreeg van dichtbij de bal hierbij tegen de hand of arm. En daar was het moment om toch nog een punt te pakken want voor de tweede keer deze middag kreeg Keer een strafschop. Maar deze werd huizenhoog over geschoten. En zo trok Schaesberg de overwinning definitief naar zich toe.