Hoofdmenu

Stop Tihange Nederland

 

 

Mars in Brussel

De vereniging Stop Tihange Nederland (VSTN) heeft afgelopen zondag deelgenomen aan de grote mars in Brussel voor klimaat en sociale rechten, georganiseerd door de beweging Hart boven Hard.

Leden van VSTN zijn op zondagmorgen al vroeg opgestaan om samen met de bus naar Brussel te rijden en zich daar bij het energieblok van de mars te voegen. En met succes, want naast een aanhangwagen met billboard en passende tekst had VSTN zo’n 350 borden gemaakt met de tekst “Doel & Tihange, no thanks”. Deze werden naar hartenlust uitgedeeld aan andere demonstranten, waardoor er uiteindelijk een grote groep ontstond met een en dezelfde yell: “Tihange 2  – STOP, Doel 3 – STOP”. En dat nog wel in drie talen!

Volgens de politie van Brussel namen er 15.000 mensen deel aan deze mars voor klimaat en sociale rechten, volgens de organisatoren waren het er 20.000. De mensen die meeliepen in de mars waren in elk geval creatief en zeer luid. Zeer divers in leeftijd ook, van (zeer) jong tot (zeer) oud. Greenpeace-activisten hadden nagebouwde koeltorens van Doel en Tihange meegenomen.

Al met al een geslaagde demonstratie, waarbij Nederlanders, Duitsers en Belgen de aandacht maar weer eens vestigden op de verouderde en gevaarlijke kernreactoren van Tihange 2 en Doel 3.

Met het oog op de komende Europese en federale Belgische verkiezingen op 26 mei, was dit ook het juiste moment voor deze demonstratie.

Voor meer informatie Vereniging Stop Tihange Nederland

J.Gulikers – 043-3644611

E.Disch – 06-29029591« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »