Hoofdmenu

Komend weekend nederlandse top beachvolleyballers op het Pancratiusplein in Heerlen

Op zaterdag 18 en zondag 19 mei op het Pancratiusplein in Heerlen verandert het plein in een grote zandbak, speciaal voor de DELA Eredivisie Beach 2019.

De beste beachvolleyballers van het land komen voor het eerst in actie in Limburg, waarbij Heerlen nog een unieke primeur heeft. Er wordt voor het eerst zowel indoor als outdoor gespeeld. Het centercourt is buiten op het Pancratiusplein en veld 2 en veld 3 liggen in de Ben Mesters Indoor Beach locatie.

Het is de eerste keer dat er een speelronde van het hoogste nationale beachvolleybal niveau in Limburg wordt afgewerkt. In de tweede speelronde is bij de dames is er een ijzersterk deelnemersveld. De winnaars van de eerste speelronde in Breda, Emma Piersma en Pleun Ypma van Beachvolleybal Team Nederland (BTN), zullen weer voor het podium gaan strijden. Andere deelneemsters zijn: Raisa Schoon en Emi van Driel van de Kadijk Beach University, Katja Stam en Julia Wouters van BTN en Marloes Wesselink en Olympiër Sophie van Gestel.

Ook bij de mannen is er een mooi deelnemersveld. Mees Blom en Yorick de Groot van BTN zullen strijden voor de eerste plaats na hun tweede plaats in Breda. Dirk Boehle en Stefan Boermans gaan voor een podiumplek na een vierde plek in Breda. Tom van Steenis en Sven Vismans willen na het brons in Breda nu voor een hogere plek op het podiun willen gaan. Andere deelnemers zijn: Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer, Bram Ronnes en Pieter Glerum (wildcard).

Op zaterdag zijn de voorrondes en op zondag worden de finales gespeeld en zijn gratis toegangkelijk voor publiek.

Tijden:
Zaterdag 18 mei van 9.30 tot 18.30 uur
Zondag 19 mei van 9.00 tot 18.30 uur

Meer info op: https://www.eredivisiebeach.nl/

Foto’s:©Parkstad Actueel