Het is gelukt! Door een afgetekende 8-1 overwinning op SNC ’14 is FC Gulpen 1 kampioen geworden in de Vijfde Klasse A. Jongens, proficiat!
Uit de startblokken .De formatie van Patrick de Mey liet niets aan het toeval over en schoot uit de startblokken. Door goals van Tonny Alfonso, Robin Horbach en Julian Stassen ond het na een kwartier voetbal al 3-0 voor de thuisploeg. Die riante voorsprong werd binnen het halfuur uitgebreid naar 4-0, door een treffer van Juul Tulkens, waarna SNC ’14 voor rust nog iets terug deed: 4-1.

Doelpuntenregen .Daarmee leek de buit binnen, want FC Gulpen wist dat een overwinning hoe dan ook zou volstaan om beslag te leggen op rechtstreekse promotie. Het massaal aanwezige publiek werd in de tweede helft echter op nog meer doelpunten getrakteerd. Julian Stassen nam met zijn tweede goal van de middag de 5-1 voor zijn rekening, waarna twee treffers van Gian Huijnen de stand zelfs naar 7-1 tilden. Het slotakkoord werd verzorgd door topscorer Robin Horbach: 8-1.

Vier jaar. FC Gulpen keert daarmee, na een afwezigheid van vier jaar, terug in de Vierde Klasse. Met nog één wedstrijd te gaan zijn de geel-zwarten niet meer in te halen door de concurrentie. Volgende week zondag speelt het team de laatste competitiewedstrijd, op bezoek bij Haanrade.

Bron: Tom Essers & Sem Caelen en foto FC Gulpen