Gisteren speelde Rood Groen haar laatste uitwedstrijd van het seizoen 2018-2019. Tegenstander was Kerkrade West dat nog één puntje nodig had om zich definitief veilig te spelen. Rood Groen moest winnen wilde men nog kans op een nacompetitie plaats houden.

Spanning en druk genoeg op deze wedstrijd derhalve. Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Beiden ploegen probeerden aan te vallen maar het was van beide zijde niet de beste wedstrijd van het seizoen. Kerkrade West mocht bij de rust nog de meeste aanspraak op een goal maken. Behalve een wegens buitenspel afgekeurde goal, raakten zij in de 44ste minuut, met een kopbal, nog de lat.

Er werd dus met 0-0 ruststand de kleedkamer opgezocht. In de tweede helft had Rood Groen het middenveld iets anders gepositioneerd en dat hielp. De bal ging beter rond en Rood Groen nam het initiatief. Na ongeveer een uur spelen gingen Brian Savelberg en Scott van Delden een combinatie aan, aan de rand van de zestien, de bal kwam terug bij Scott die vanaf links de bal met een mooie krul in de verre hoek, onbereikbaar voor de Kerkrade West keeper, schoot. Een op basis van de tweede helft, verdiende voorsprong.

Kerkrade West wisselde aanvallend en probeerde meer druk te zetten. Dit lukte deels maar verder dan een bal op de paal kwam men niet. Toen Brian Savelberg, een minuut of twintig voor tijd, op links zijn verdediger uitspeelde en vanaf de achterlijn de bal teruglegde op Scott van Delden en deze, recht voor de goal staande, vanaf een meter of 14 mocht uithalen was de 0-2 een feit. In het laatste kwartier liet Rood Groen de bal goed rondgaan, was de accu bij Kerkrade West ver leeg en kon de goed fluitende scheidsrechter na 90 minuten de spelers richting kleedkamer sturen.

Video en Foto’s opname’s Roland va Delden/Rood Groen LVC’01

Rood Groen won voor de 4e keer op rij. Staat nu gedeeld derde maar moet volgende week, de laatste thuiswedstrijd tegen sv Brunssum, minimaal gelijk spelen en dan moeten andere ploegen hun sportieve plicht doen om alsnog een nacompetitie plek te claimen.