UOW’02 delft onderspit tegen kampioen Sporting Heerlen

Gisterenmiddag stond de uitwedstrijd naar Sporting Heerlen op het programma. UOW`02 had de laatste 3 wedstrijden gewonnen en zo een beetje zelfvertrouwen kunnen tanken. De mannen uit Heerlen hadden het dikverdiende kampioenschap dan weliswaar al binnen, maar gezien de ongeslagen thuisstatus stond de equipe van Wim Zagar een zware kluif te wachten. Daarnaast had de thuisploeg ook nog iets goed te maken na de fikse nederlaag van vorige week bij Wijnandia.

Kort na 14.30 uur floot scheidsrechter van Veenendaal om de wedstrijd te starten. Waarschijnlijk mede door het broeierige weer begon de wedstrijd in een laag tempo. Hierdoor waren beide ploegen in de beginfase  aan elkaar gewaagd en was het verschil op de ranglijst nog niet waarneembaar. Na ongeveer 20 minuten schakelde Sporting Heerlen echter een tandje bij en de spelers van UOW kwamen overal een stapje te laat.

Veel gevaar kwam over onze linkerkant waar de onvermoeibare Roy Wetzels telkens voor gevaar zorgde. In de 28e minuut viel pas de eerste echte grote kans te noteren, nadat een goed geplaatste bal van de nummer 17 van Heerlen via de paal terug het veld in kwam kon Sandro Aruvaino ternauwernood redding brengen op de rebound van de nummer 11.

Ook de volgende grote kans was wederom een prooi voor Sandro.

In de 39e minuut was het echter wel raak, aanvoerder Bram Leenen van Sporting Heerlen wint de bal van Tom Dautzenberg en geeft vervolgens een goede dieptepass die op waarde wordt geschat door de nummer 19 die hem langs Sandro in het doel schuift.

1 – 0 is dan ook de ruststand.

In de rust proberen de trainers de boel weer op scherp te zetten. Pim Theunissen werd vervangen door Kay van Haaren en de speelstijl iets aangepast. De rust had UOW echter geen goed gedaan, in de 48e minuut lag de bal namelijk alweer in het netje.

Een slechte breedtepass van Michel Briels en daarop volgend een misverstand op het UOW middenveld gaf Sporting Heerlen de gelegenheid om via de nummer 11 weer voor onze keeper te komen en simpel de 2 – 0 binnen te schuiven. Sporting Heerlen had de smaak nu echt te pakken en in de 50e minuut was het de goed spelende Roy Wetzels die de 3 – 0 fraai in de linker bovenhoek mocht draaien.

UOW´02 moest nu gaan waken om niet tegen een hele ruime nederlaag aan te lopen, aangezien het doelsaldo wellicht bepalend is om de nacompetitie te ontlopen. Het was door goed keeperswerk van Sandro Aruvaino en het niet juist ingestelde vizier van de voorwaartsen van Heerlen te danken, dat er niet nog meer doelpunten vielen. In de 75e minuut  wist UOW´02 door Kai Hintjens zowaar nog wat terug te doen, via een fraai afstandsschot werd het 3 – 1 . Dit was tevens de eindstand.

Door de uitslagen op de andere velden heeft UOW´02 rechtstreekse handhaving niet meer in eigen hand en is men afhankelijk van de resultaten van SVME en BMR.

Er zal volgende week in ieder geval op eigen veld gewonnen moeten worden van RVU. Dus volgende week is het mouwen opstropen en bikkelen van de 1e tot de laatste minuut om de 3 punten in Waubach te houden!!!