Hoofdmenu

RKHBS mist scherpte en verliest thuis tegen WDZ  

 

Na het bereiken van de nacompetitie, 2 weken geleden, lijkt de scherpte in de competitie er enigszins vanaf bij de ploeg van Mike Bisschops. Waar dit afgelopen week uit tegen degradatie kandidaat Abdissenbosch nog enigszins werd gecamoufleerd, maakte WDZ deze zondagmiddag duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moet worden wil men een tegenstander van het kaliber top 4de klasse aftroeven.

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-eerste elftal speler Fred Schijnen, begonnen beide ploegen in een ware stortbui aan de op een na laatste competitie wedstrijd van dit seizoen. De ploeg uit Bochholtz vocht voor de laatste kans op een plek in de nacompetitie, zette dan ook gelijk druk op de achterhoede van RKHBS, en kreeg in het eerste half uur ook een aantal mogelijkheden die doelman Toine Diederen echter niet konden verontrusten. Een overtreding aan de 16 meter van de gasten leidde het eerste doelpunt in. Yarin Meessen ging achter de bal staan en joeg het leer hard en zuiver langs de muur in het doel: 1-0. Vijf minuten later was het echter al weer gelijk. Bij een aanval over links werd Jeroen Hunen van WDZ centraal aangespeeld, maar hij kwam overduidelijk uit buitenspelpositie. Het vlagsignaal van de grensrechter van RKHBS werd genegeerd door de scheids van dienst, en het harde lage schot was doelman Toine Diederen te machtig: 1-1. Vlak voor rust zette Mick Mijnes met een fraaie steekbal Yarin Meessen vrij voor de doelman van WDZ, maar deze kwam alert uit zijn doel en keerde de inzet van de spits van RKHBS.

Na rust een zelfde spelbeeld, met een veldoverwicht voor de gasten en een slordig spelend RKHBS. Na een kwartier kwam Mick Mijnes naar binnen vanaf rechts en haalde hard uit vanaf 20 meter. De doelman van WDZ zag de bal recht op zich af en kon met de vuisten redding brengen. WDZ bleef aanvallen maar werd niet echt gevaarlijk tot aan de 35ste minuut. Bij een aanval over rechts liet een middenvelder van RKHBS zijn speler lopen, en deze trok de bal goed terug voor de goal waar het leer onhoudbaar voor Toine Diederen werd binnen geschoten Job Bleijlevens: 1-2. RKHBS drong hierna pas aan, en kreeg nog 1 grote kans op de gelijkmaker. Jeffrey Sloote ging sterk door over de linker flank, passeerde 2 tegenstanders, en zette strak voor.

De bal zeilde vlak over 2 verdedigers en Yarin Meessen kreeg er zijn hoofd tegen. Waar al velen dachten aan een goal, ging het leer voor langs het doel tot opluchting van de gasten. Hierdoor bleef het bij een zure 1-2 nederlaag, of vanuit WDZ gezien een zeker niet onverdiende overwinning.

Volgende week staat de laatste reguliere wedstrijd van deze competitie op het programma, uit tegen Eijkenderveld.

Hierbij staat niets behalve de eer op het spel, en aangezien deze ploeg in de laatste 2 wedstrijden liefst 19 keer gescoord heeft kunnen de mannen van de Heerlerbaan zich de borst nat maken. Succes!

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Tom de Cock