Hoofdmenu

Enlight’Me | lichtkunstwerk in de strijd tegen laaggeletterdheid

Op zondag 26 mei van 1200 – 1700 ontmoeten op Kasteelhoeve Puth (in Voerendaal!) Neon en de aanpak van laaggeletterdheid in de regio elkaar. Aan een taal-lichtkunstwerk werkt Onno Hoes mee om de aanpak van laaggeletterdheid in de regio te steunen.

Programma
1200-1245 – Start Neon-journey én onthulling kunstwerk (POC)
Tot 17 uur – Enthousiaste rondleidingen langs Neon, mét ervaringsdeskundigen laaggeletterdheid, De Positieve Stad (IBA-project) en vrijwilligers.

Met een (taal)lichtkunstwerk in de strijd tegen laaggeletterdheid
Marcel en Sebastiaan hebben een kunstwerk gemaakt waar licht en taal bij elkaar komen. Onno Hoes werkt graag mee aan dit kunstwerk. Na de 26e gaan Marcel en Sebastiaan met Onno aan de slag om de juiste zinnen voor het kunstwerk te maken.
Onno Hoes: “Laaggeletterdheid is een van de grote uitdagingen van deze tijd. Graag steun ik dit initiatief en draag ik mijn “woordje” bij.”

Omstreeks 1230 uur wordt het Proof Of Concept van het kunstwerk onthuld door enkele taalambassadeurs (ervaringsdeskundigen laaggeletterdheid). De reacties van het publiek worden meegenomen naar Onno Hoes, die zondag niet aanwezig kan zijn, in het definitief maken van het lichtkunstwerk. Later dit jaar wordt het dan definitieve kunstwerk geveild voor de aanpak laaggeletterdheid.

Aanwezige Neon(kunstwerken)
Neon-Kunstwerken van Meester Neonmaker Marcel Jongen zijn te bewonderen. En Diana Ramaekers (lichtkunstenares) heeft speciaal voor deze dag haar mijnberg ‘run to the hills’ her-ontwikkeld.

Initiatiefnemers Enlight’Me
Neon73 – Marcel Jongen, meester Neon-maker
Business Health Center BV – Sebastiaan Vliegen

Ondersteunende partners
Diana Ramaekers (Lichtkunstenares)
Marja Henssen (voorvechter aanpak laaggeletterdheid Parkstad Limburg)
Daniël Kloekke (De Positieve Stad)
Stichting Lezen & Schrijven
Fred Dijk (voorzitter Bondgenootschap tegen Laaggeletterdheid Parkstad)
Schunck (waaronder Bibliotheek).
Zomerfestival Voerendaal
Otto van der Molen (Kasteelhoeve Puth)
Arthouse Limburg – Ramon Ranschaert
WE Maatdesign – Aldwin Weijermans