Hoofdmenu

FESTIVIA BELGICA: VOED DE ROMEIN IN JE

 

 

Flamingotongetjes, gepofte muizen en gebraden pauw. Rare jongens, die Romeinen, zelfs op hun bord. Maar voor de ‘gewone’ Romein stonden heel andere dingen op het menu. Smaken die we nu heel normaal vinden, maar waar 2000 jaar geleden in onze streek nog niemand van had gehoord. Druiven, kersen, kippen, wijn en olie. En kruiden als rozemarijn, tijm en lavas. Tijdens het FestiVia Belgica kun je het Romeins verleden opnieuw proeven. En de sterke Romein die in ons allemaal verborgen zit, voeden. Dus schuif aan voor een Romeins sharing diner, drink je eerste Romeinse cocktail, of proef gratis Romeinse hapjes tijdens de Beleefmarkt. En leer de Via Belgica en het uitgebreide Romeinse erfgoed kennen. Kinderen kunnen schatzoeken, de gladiatorenschool bezoeken en alles leren over Romeinse planten en kruiden.

 

Programma:

Vrijdag 14 juni – Romeins sharing diner

Zaterdag 15 & zondag 16 juni – Beleefmarkt met Romeinse open keuken, doorlopende kinderactiviteiten, lezingen en workshops.

Locatie: Villa de Proosdij, Klimmenderstraat 2 in Klimmen

Meer informatie: www.viabelgica.nl

Foto Gemeente Simpelveld