Hoofdmenu

Parkstad talenten Pinkpop bekend

Gisteren zijn in de NIEUWE NOR, in aanwezigheid van Mr. Pinkpop Jan Smeets, de poptalenten uit Parkstad bekend gemaakt die tijdens het Pinkpop festival zullen optreden in de speciaal ontwikkelde IBA Parkstad stand op het festivalterrein. IBA Parkstad, Parkstad Popstad, NIEUWE NOR, Oefenbunker en Pinkpop werken samen voor dit bijzondere initiatief.

De samenwerkende partijen willen met dit initiatief de bijzondere band tussen Parkstad en muziek benadrukken. Muziek(cultuur) is sterk ontwikkeld in Parkstad. Deze versterkt het gevoel van trots in en op de regio. Een belangrijk thema van IBA Parkstad is “Parkstad neemt initiatief”. Hierbinnen is het versterken van de streekidentiteit een belangrijke doelstelling. Pinkpop draagt bij aan de identiteit van de regio. Pinkpop = Landgraaf = Parkstad! Het is het meest succesvolle popfestival van ons land. Deze editie zal het noordpodium van het oudste festival van ons land voor het tweede jaar IBA-oranje kleuren.

De IBA stand die tijdens Pinkpop op het festivalterrein staat, biedt mogelijkheid aan bezoekers om kennis te maken met initiatieven zoals Parkstad Popstad en het IBA-project Muziekboulevard, die direct relateren aan het Pinkpopthema en haar jeugdige bezoekers. Ook biedt de stand de mogelijkheid aan Bewoners Maken Parkstad, het bewonersinitatievenfonds van IBA Parkstad, zich te presenteren. Dit jaar vervult de IBA stand op het Pinkpopterrein een bijzondere rol, door muzikale talenten uit Parkstad een podium te bieden. De huiskamerconcerten op de IBA stand zijn beperkt toegankelijk. Er is plaats voor ca. 15 toeschouwers. Bezoekers van de IBA stand maken kans om bij een optreden aanwezig te zijn.

IBA-Lineup-Pinkpop

Foto: IBA Parkstad / Pascal Moors