Gisteren stond de laatste reguliere speelronde in de 4e klasse B op het programma. Rood Groen moest aantreden tegen het uitgespeelde Brunssum. Om de nacompetitie voor promotie te halen moest Rood Groen een goed resultaat halen en dan was het nog afhankelijk van Voerendaal en Zwart Wit ’19.

Sv Brunssum begon goed aan de wedstrijd en creëerde de eerste kans van de wedstrijd, na een slordigheid in de Rood Groen verdediging, de bal belandde echter op het houtwerk. Langzaam kwam Rood Groen beter in de wedstrijd en werd Brunssum achteruit geduwd. Dat leidde tot enkele goede kansen oor Rood Groen die echter gemist werden. Het leek op een 0-0 ruststand aan te gaan toen Brian Savelberg een diepe bal, mede door zwak verdedigen van de Brunssum back, kon controleren, een verdediger kon uitspelen en hard in de korte hoek kon raakschieten.

Toch een 1-0 ruststand voor Rood Groen. Toen Rood Groen in de 47ste minuut door Nigel Bougard de 2-0 kon aantekenen was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Brunssum moest noodgedwongen, door blessures, enkele wissels toepassen ( de keeper werd bv veldspeler en een jeugdkeeper ging op de goal staan) en probeerde het nog wel maar echte kansen wist men niet meer te creëren. Rood Groen kreeg steeds meer ruimte en wist deze een aantal keren goed uit te spelen hetgeen nog resulteerde in drie goals door achtereenvolgens Jelle Teheux, Scott van Delden en nogmaals Brian Savelberg.

Dat Brunssum bij een 4-0 stand , door een te korte terugspeelbal in de Rood Groen verdediging, wist tegen te scoren was slechts voor de statistiek van belang. De wedstrijd eindigde in een zomeravondpotje en alle acteurs waren blij dat de scheidsrechter na 90 minuten affloot.

Voor Brunssum begint de (voetbal) zomervakantie en Rood Groen mag zich, door de resultaten op de andere velden, gaan opmaken voor het toetje te weten de (promotie) nacompetitie, die as zondag begint met een wedstrijd tegen, de nummer 13 uit de 3e klasse A, Leonidas uit Maastricht.