Na afgelopen week helaas verloren te hebben van Berkel-Enschot, stond de wedstrijd tegen Heeze Dames 1 gister op het programma. We waren vastberaden om een leuke pot te gaan hockeyen en beter spel te laten zien dan afgelopen zondag.

We begonnen de wedstrijd op een prima tempo. We speelden de bal goed rond en waren offensief aan het hockeyen. We creëerden een aantal kansen en waren vrijwel continu rondom de cirkel van Heeze aan het hockeyen. Dit resulteerde gelukkig in een 1-0 voorsprong. De bal werd de cirkel ingebracht door Meike, vervolgens veranderde Lieneke de bal van richting en was het Kaja die de bal in het doel wist te krijgen!

Heeze gaf zich niet gewonnen. Zij bleven door combineren en wisten af en toe hun voorhoede te bereiken. Door goed verdedigend werk van onze achterhoede kon Heeze niet op gelijke hoogte komen met ons. Overigens heeft onze keepster Fabiënne geen bal gehad vandaag! Ruststand 1-0.

Nadat we in de rust de nodige tips hadden gekregen, gingen we de tweede helft in. We bleven combineren en dit resulteerde in een aantal strafcorners. Prima uitgespeeld vanuit onze kant maar de keepster van Heeze heeft een aantal goede reddingen gehad.

Gedurende de tweede helft werd de bal de cirkel ingebracht en kwam bij Esmee terecht. Esmee werd omringd door drie verdedigers en bij haar doelpoging werd ze dusdanig verhinderd dat we een strafbal kregen. Malou wist wat haar te doen stond en verzilverde dit doelpunt! 2-0!

We hadden nog een aantal kansen op de 3-0 en Heeze is nauwelijks meer gevaarlijk geweest. Jammer genoeg is het bij 2-0 gebleven. Een uitslag waar we tevreden mee mogen zijn want we hebben drie punten gepakt! Onze ‘concurrenten’ hebben punten laten liggen en dit betekent dat we op een gedeelde tweede plaats staan. Wat er gaat gebeuren komend weekend hebben wij niet in eigen hand en dus zullen we moeten afwachten wat de rest doet! Wij spelen onze laatste wedstrijd van het seizoen tegen Concordia en gaan drie punten mee naar huis nemen!

Daarnaast staat er komende zondag een barbeque op het programma bij Hc Nova. Kom gezellig een hapje eten, onder het genot van een drankje! We zien jullie graag!