Het seizoen van het tweede elftal van KVC Oranje zit erop. Als gevolg van een 0-3 nederlaag in het thuisduel tegen FC Oda 2 is de ploeg van Ciryl Kil uitgeschakeld voor promotie en zal men in de voetbaljaargang 2019-2020 wederom uitkomen in de reserve derde klasse.

De vooruitzichten leken nochtans florissant. Omdat de oranje-witte brigade in derde klasse C was geëindigd als hoogst geklasseerde periodekampioen, lagen er 2 thuiswedstrijden in het verschiet. Om te beginnen tegen FC Oda 2 en daarna, bij een zege op Oda, tegen de winnaar van de ontmoeting tussen UOW’02 2 en Merefeldia 2. Maar ja, dan moest er dus wel eerst gewonnen worden tegen de geel-zwarten uit de Weertse wijk Boshoven.

Feitelijk heeft dat er niet echt ingezeten voor KVC Oranje. Al vrij snel werd duidelijk dat de bezoekers dreigender waren. Waar KVC Oranje vermoeid oogde en nauwelijks voor gevaar kon zorgen, leken de aanvallers van FC Oda op scherp te staan. De 0-1 van Jesse Franssen, na goed voorbereidend werk van Sven Verdonschot kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Het gevaar van KVC Oranje moest voornamelijk komen uit spelhervattingen, maar ook die leverden uiteindelijk niet het gewenste resultaat op. Nog voor de thee kwamen de bezoekers op 0-2, waardoor de opgave voor KVC Oranje onoverkomelijk leek.

Toch rechtte de ploeg van Cyril Kil, die trouwens best trots mag zijn op de als promovendus in de reguliere competitie geleverde prestatie, de rug. Na de hervattingen namelijk werden de gasten uit Weert aanvankelijk met de rug tegen de muur gezet. Nu ontstond er wel serieuze dreiging voor de neus van doelman Max van Eijk. Maar de bal wilde er deze dag niet in en, naarmate de tijd verstreek, zag je bij KVC Oranje het geloof in een wederopstanding beetje bij beetje wegebben. De definitieve beslissing viel kort voor het einde, door toedoen van invaller Daniël Vdvoic. Hij tekende voor de eindstand: 0-3.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

 

Geef een reactie