SVN /BtB Consultancy op jacht naar een ticket voor 2de klas.

Gisteren  stond de 1ste finale op de rol om de stap te kunnen maken naar een eventuele plaats in de 2de klasse. Stralend weer over het sportcomplex dat al vanaf de ochtend was gevuld met jeugdteams die aan het 13de PLC toernooi deelnamen. De tegenstander van gisteren was Obbicht, een vereniging die vanaf het nieuwe seizoen niet meer bestaat maar een fusie aangaat met Armade.

In de eerste helft was het betere veldspel van de gasten uit Obbicht en het was aan Tim Mohnen te danken dat er tijdens de eerste 45 minuten niet werd gescoord. Tim pakte een verwoestend schot van een van de Obbicht voorwaartsen klemvast en daarbij weigerden de Obbicht voorwaartsen de bal in het doel te schieten wat een geluk was voor SVN. Na rust bleek dat Obbicht wat te veel met zijn krachten had gesmeten en het was SVN dat de touwtjes nu stevig in handen had. In de 60ste minuut kreeg SVN een vrije trap. Specialist voor zulke klusjes is Raul Erkens. Het legde haarfijn en met de juiste snelheid de bal achter de doelman van Obbicht en de ban was gebroken, 1-0.

Hierna volgde nog enkele kansen voor SVN maar het duurde tot de 80ste minuut alvorens Vichy Marchena de stand naar 2-0 tilde en SVN in veilige haven loodste. De resterende tijd waren de moegestreden mannen van Obbicht niet meer bij machte om het tij te keren. De wedstrijdbal van deze middag werd geschonken door Stadion Uitzenden uit Kerkrade. De wedstrijd werd uitstekend geleid door scheidsrechter Marco Bos en daarbij geassisteerd door de heren Huijs en de Bruijn. SVN speelt op pinkstermaand 10 juni thuis om 14:30 uur tegen Heksenberg, zij wisten RVU met 3-2 te verslaan.We hopen dan veel mensen te mogen begroeten op on sportcomplex om onze mannen te steunen in hun jacht naar een ticket voor 2de klas.