Meisjesjeugd ,lid van RKHBS, mochten deze middag een vriendinnetje, buurmeisje, nichtje meenemen om samen deel te nemen aan tal van leuke voetbal activiteiten om op deze manier kennis te maken met de sport.
Sinds januari is er binnen RKHBS een meisjes- en vrouwenvoetbal coördinator werkzaam. In de persoon van Carola van Wanrooij.

Het was dan ook haar idee dit evenement te organiseren met als doel meisjes uit de regio kennis te laten maken met RKHBS naamsbekendheid te creëren. In maart werd de organisatie samengesteld, er was vanuit vrouwen 1, vrouwen 2, de veterinnen én de oudste meisjesjeugd genoeg animo dit evenement mee te organiseren.
Jessica, Gaby, Kim, Laura, Seline, Rianne, Danielle, Suzan, Bo, Deniece en Marco worden door Carola zeer gewaardeerd voor hun inzet en enthousiasme tijdens deze geweldige middag.

Uiteindelijk waren er 25 speelsters die zich hadden aangemeld voor de ‘’vriendinnendag’’.
Dit aantal was boven verwachting en helemaal geweldig voor een eerste keer.
Voor al deze speelsters was er een goodiebag, gesponsord door DA en Plus Sturing.
Na het ontvangen van deze goodiebag werden de meiden in teams verdeeld om het spellencircuit met de verschillende spelvormen, te maken met voetbal, te doorlopen.


Iedere spelvorm werd begeleid door een speelster van vrouwen 1 of vrouwen 2.
Zo werd er bijvoorbeeld 4 tegen 4 partijtje gespeeld, gedribbeld met de bal, spelletje wie als langste de bal in bezit kon houden, op doel schieten door gaten in een doek, penalty’s genomen.

Als kers op de taart was er ook een toekomstig oranjeleeuwin de gehele dag aanwezig. Speelster van Oranje onder 19 én PSV vrouwen Romée Leuchter. In de pauze kregen de meiden de kans vragen te stellen aan dit talent. De laatste vraag die werd gesteld was dan ook ‘’wil je dadelijk de spelletjes meespelen’’?
Roméé deinsde hier niet voor terug en heeft de meiden blij gemaakt met haar actieve deelneming aan de spelvormen.

 

Terwijl de zon scheen, de ouders van de speelsters genoten van hun drankje op het terras van de kantine waren de meiden zichtbaar enthousiast aan de verschillende spelvormen aan het deelnemen.
Alle meiden waren zeer enthousiast over de middag en zeiden volmondig ‘’ja’’ of het volgend jaar weer georganiseerd moet worden.
Dus ook in 2020 zal RKHBS een ‘’Vriendinnendag’’ gaan organiseren. Het plan is dan om ook niet-leden uit te nodigen deel te nemen aan dit evenement.

RKHBS wil iedereen bedanken die deze dag aanwezig was en er mede voor heeft gezorgd dat het een TOP-DAG is geworden!!!

Namens de organisatie,
Carola van Wanrooij
Coördinator meisjes- en vrouwenvoetbal RKHBS

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Geef een reactie