Hoofdmenu

Ondertekening convenant Meld Misdaad Anoniem

 

 

De burgemeesters van de gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Landgraaf en Voerendaal ondertekenen op 13 juni om 11.00 uur het convenant Meld Misdaad Anoniem (M.) in Landgraaf. Deze gemeenten zijn de eerste Limburgse gemeenten die zich bij M. hebben aangesloten. Gemeente Simpelveld heeft besloten om voorlopig niet aan te sluiten en eerst de ontwikkelingen af te wachten.

  1. is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over ernstige criminaliteit en misdaad. Inwoners kunnen zich bij M. melden over bijvoorbeeld moord en doodslag, mishandeling, overvallen, brandstichting, wapen-, drugs- of mensenhandel. Maar ook met informatie over fraude en corruptie kunnen zij bij het meldpunt terecht. M. is geen onderdeel van de politie.

Meer sturing en monitoring

Vanaf 1 januari dit jaar vormen de gemeenten Simpelveld, Voerendaal, Beekdaelen, Brunssum en

Landgraaf (SV BBL) het geografische ankerpunt voor het basisteam van de politie binnen het district Parkstad. Het basisteam “bedient” ruim 120.000 inwoners in 5 gemeenten verspreid over een oppervlakte van ongeveer 160 km2. Voerendaal, Beekdaelen, Brunssum en Landgraaf gaan samenwerken met M. om hun informatiepositie ten aanzien van ondermijnende criminaliteit te versterken. Meldingen van M. kunnen door gemeenten gecombineerd worden met signalen uit andere gegevens. Hierdoor wordt een ontbrekende schakel ingevuld in de integrale aanpak van ondermijning en kan meer sturing en monitoring op het gebied van openbare orde en veiligheid plaatsvinden

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)