Na de overwinning tegen SV Hulsberg in de eerste ronde van de nacompetitie, toog de ploeg van de Heerlerbaan op 2de pinksterdag richting Maastricht-Zuid, om daar tegen SC Jekerdal de handschoen op te nemen. Deze tegenstander maakte een heel goed einde van de competitie door, en had vorige week met liefst 6-0 gewonnen uit tegen UOW ’02 dat daardoor uit de 3de klasse degradeerde. RKHBS had het natuurlijk ook goed gedaan uit tegen Hulsberg, maar had deze namiddag niet de beschikking over linksbuiten Bram Bemelmans (vakantie) en rechtsbuiten Mick Mijnes (gebroken pols, waarmee heel veel sterkte!). Daarnaast speelde Yarin Meessen met een hamstring blessure, waardoor hij niet voluit kon gaan.

De thuisclub begon fel aan de wedstrijd en speelde in de eerste minuten op het randje of net er over. RKHBS reageerde hierop door ook de grens op te zoeken waardoor er de nodige irritatie ontstond in de beginfase. Jekerdal kreeg de eerste kans van de wedstrijd toen een vrije trap vanaf het middenveld, hoog door het midden werd gegeven, de spits de bal controleerde en de bal over doelman Toine Diederen op de lat lobde. Dit tot opluchting van RKHBS. De mannen van trainer Mike Bisschops kwamen er maar sporadisch uit, mede omdat de spitsen Yarin Meessen en Chendo Kolker moeilijk te bereiken waren.

Een vrije trap van Jeffrey Sloote vanaf rechts werd verlengd met het hoofd door Yarin Meessen waarna de bal maar net naast ging. Jekerdal bleef een overwicht behouden, maar kreeg geen echte kansen met name door geconcentreerd verdedigen van RKHBS onder leiding van de gebroeders Romeijn en de backs Jasper Berger en Thymo Griesenbrock. Vlak voor rust kwam de rechtsback van de thuisploeg sterk door over de flank, trok de 16 meter in en schoot hard op de lat waarbij Toine Diederen nog met zijn vingertoppen aan de bal kwam. Onder een dreigende zwarte lucht gingen beide ploegen aan de thee met een 0-0 stand op het scorebord.

Na de rust een zelfde spelbeeld. De thuisploeg had het initiatief en RKHBS moest terug in de verdediging. Maurice Smeets kwam na een kwartier spelen aan Heerlense zijde in de ploeg voor Chendo Kolker, om Yarin Meessen in de aanval bij te staan. Het was echter Jekerdal dat de score opende, en wel uit een spelhervatting. De corner vanaf links werd aan de eerste paal doorgekopt en aan de tweede paal fraai met een volley binnen geschoten: 1-0. RKHBS reageerde meteen door Roel Romeijn door te schuiven naar het middenveld, waardoor RKHBS aanmerkelijk meer spelaandeel kreeg, echter echte kansen bleven uit. Jekerdal kreeg nu meer ruimte maar kon hier ook niet van profiteren door goed verdedigend en keepers werk van RKHBS.

Jeroen Bothmer kwam nog in de ploeg bij RKHBS voor extra aanvallende impulsen maar het mocht deze namiddag niet baten. Ondanks het harde en gedisciplineerde werken van RKHBS, was Jekerdal gewoon de sterkere ploeg en besliste de wedstrijd in de laatste minuut van de blessuretijd. Een verre inworp vanaf links werd in 1 keer binnen gekopt, waarbij de bal via de binnenkant van de paal in de lange hoek verdween: 2-0.

Hiermee eindigt een voor RKHBS mooi maar wisselvallig seizoen. Ik wens jullie allen een hele fijne en zonnige zomer periode/vakantie.