2e ronde promotie nacompetitie

Rood Groen LVC ’01 – DBSV

Gisteren kwam DBSV, de studentenvereniging uit Maastricht op bezoek bij Rood Groen LVC ’01. Beide ploegen hadden vorige week hun eerste wedstrijd in de promotienacompetitie gewonnen.

DBSV, na verlenging, bij het sterke Voerendaal en Rood Groen, na penalty’s bij Leonidas. De wedstrijd begon onder een heerlijk zonnetje flitsend. In de 4e minuut kopte Mark Sparla namens Rood Groen een mooie voorzet, vanaf de achterlijn, van Scott van Delden, bij de tweede paal goed binnen. 1-0 voor Rood Groen. Lang kon de ploeg daarvan niet genieten want in de 6e minuut kwam een DBSV speler goed voor zijn man en kopte een mooie voorzet achter de kansloze Rood Groen keeper Andreas Heijenrath.

Daarna zag je de wedstrijd zich ontwikkelen. Rood Groen probeerde aan te vallen maar kwam niet door de uitstekende DBSV verdediging. DBSV werd sterker en  creëerde in de omschakeling meer mogelijkheden. In de 30ste minuut, toen het noodweer net was losgebarsten, kwam een afgeslagen bal bij een DBSV speler terecht die hem tegen de paal schoot. De rebound kwam ook bij een DBSV speler terecht, die de 1-2 voor het intikken had en dat dan ook deed. 1-2 voor DBSV.

Twee minuten later staakte de scheidsrechter de wedstrijd. Het losgebarsten noodweer met een hoosbui en hagel maakte verder spelen onmogelijk. Ook nadat het weer droog was bleek het veld op grote delen, na ruim 30 wachten, nog steeds blank te staan. De scheidsrechter staakte toen de wedstrijd definitief. De KNVB zal op korte termijn beslissen wanneer de wedstrijd uit / overgespeeld moet worden. Houd daarvoor de site van Rood Groen LVC ’01 in  de gaten.