Hoofdmenu

SAMENLOOP VOOR HOOP IS ER KLAAR VOOR!

 

Opening door Paralympisch atlete Laura de Vaan; burgemeester Vlecken neemt cheque in ontvangst

De  organisatie van de SamenLoop voor Hoop Landgraaf 2019 is gereed. Op zaterdag 22 juni om 13.00 uur beginnen ca 55 teams, samen goed voor ca 1100 deelnemers, aan de 24 uur durende wandelmarathon op Park ter Waerden.

 

Het is onderhand al traditie dat de lopers (senioren en jeugd) van atletiekvereniging STB de vlag van Sportpark Strijthagen naar Park ter Waerden brengen, daarbij vergezeld door Harley Davidsonrijders van HOG Netherlands Chapter Limburg en – dit jaar ook – Dutch Lighttown HD Club Eindhoven. Een mooi en imposant gebeuren.

Om klokslag 13.00 uur vindt de Openingsceremonie plaats met medewerking van Paralympisch atlete en wereldkampioene handbiking Laura de Vaan en burgemeester Raymond Vlecken, die bij alle ceremonies aanwezig zal zijn. Als de survivors hun eerste ronde gelopen hebben, gaan de overige deelnemers van start en begint ook het programma. Een keur van artiesten en bands verleent geheel belangeloos medewerking: Op zaterdag Triple B Bigband (14.00 uur), Trekzek (18.00 uur), Frans Theunis (19.00 uur), Jel brothers (20.00 uur), Monique Pluijmen-Dupuis (21.00 uur), Larissa Peters (21.30 uur), Floor Bosman (22.15 uur). De Kaarsenceremonie om 23.00 uur zal ook verzorgd worden door Floor Bosman. Op zondag  treden op: Sjpasskapel Mit de moel d’r aa (09.00 uur) , Seniorenorkest Landgraaf (09.30 uur), Sambaband Saltando (10.30 uur) en de Limburger Buben (11.00 uur). Tijdens de KinderLoop (zaterdag 16.00 uur – 18.00 uur) zullen o.a. de Mirmkes, Lindsey Römkens en clown Pipo Pé optreden. Overigens lopen alle volwassen deelnemers ook gewoon door tijdens de KinderLoop!

Zondag vanaf 12.00 uur lopen de meeste teams nagenoeg compleet het laatste uur en wordt er toegeleefd naar de Sluitingsceremonie, die om 13.00 uur plaatsvindt. Daarbij zal de opbrengst van deze SamenLoop bekend gemaakt worden. Burgemeester Raymond Vlecken zal de cheque in ontvangst nemen en de vijfde editie van de SamenLoop voor Hoop Landgraaf sluiten.

Gedurende de SamenLoop zullen diverse teams een stand bemannen en acties houden om het doel te steunen. Rondom de klok zijn er horecamogelijkheden voor de deelnemers en bezoekers, dus ook in de nachtelijke uren. Het team van Bei d’r Joep en cafetaria Anytime ’t Sunplein staan daar garant voor.

Ter plekke is de mogelijkheid om alsnog in te schrijven en mee te wandelen, ook voor individuele bezoekers.

Het organisatiecomité heeft alles uit de kast gehaald om ook nu weer een geweldig evenement voor dit goede doel te kunnen neerzetten. Men merkt dat het enthousiasme bij de deelnemende teams enorm is. Veel prachtige initiatieven worden ontplooid en de verrassingen zullen zeker niet van de lucht zijn. De hoop is dan ook dat velen het evenement zullen bezoeken om ook op die manier hun steun te geven.

Ook voor de laatste info kan men terecht bij de voorzitter, Harry Erkens (06-14599332) of de secretaris, John Thonen (j.thonen@home.nl)

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »