Hoofdmenu

Derde divisies krimpen in naar zeventien clubs

Groene Ster speelt komend seizoen in een iets kleinere Derde Divisie. De KNVB heeft besloten om de twee competities van de Derde Divisie (zaterdag en zondag) te verkleinen van achttien naar zeventien ploegen.

 

Vanwege het verdwijnen van Jong Vitesse en Jong FC Groningen uit de voetbalpiramide is de voetbalbond genoodzaakt om de twee Derde Divisies in te krimpen. In plaats van vier clubs uit het betaald voetbal komen volgend seizoen twee BVO’s met een beloftenteam uit in de derde divisie: Jong Almere City FC en Jong ADO Den Haag. De Haagse beloften zullen uitkomen in de Derde Divisie zondag, Jong Almere City zal uitkomen in de zaterdagafdeling.

Een ander mogelijk probleem is de verdeling over de Derde Divisie zaterdag en zondag. Vanwege de promotie van zaterdagclubs Quick Boys en ASWH via de nacompetitie naar de Tweede Divisie, en daardoor dus de degradatie van zondagclubs VVSB en FC Lienden, zou er een overschot in de Derde Divisie zondag ontstaan. VVSB en GOES zouden inmiddels hun voorkeur hebben uitgesproken voor een overstap naar de zaterdag om de KNVB hiermee te helpen.

Nadat alle finales van de nacompetitie zijn gespeeld zal de KNVB tot een definitieve competitie-indeling moeten komen.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno