Afgelopen Pinkstermaandag begonnen Rood Groen en DBSV aan hun halve finale van de promotiepoule voor een plaats in de 3e klasse. Rood Groen kwam na een mooie aanval na 4 minuten door Mark Sparla op 1-0. DBSV had snel een antwoord klaar en scoorde in de 6e minuut de gelijkmaker.

Daarna probeerde Rood Groen het wel maar creëerde weinig. DBSV werd langzaam maar zeker sterker en gevaarlijker. Dit resulteerde, kort nadat het noodweer losbarstte,  na een half uur in een 2e goal voor DBSV. Enkele minuten later staakte de scheidsrechter de wedstrijd om deze door de overvloedige regenval ook niet meer te hervatten. Op donderdagavond mochten beide ploegen voor het resterende deel van de wedstrijd aantreden.

Rood Groen begon weer fel en na vijf minuten zette Nigel Bougard een aanval op. Via twee kaatsen stond hij even later vrij voor de keeper en rondde hij rustig en bekwaam af. 2-2 na 35 minuten dat beloofde veel voor het laatste uur. De ruststand brak even later aan met 2-2. In de tweede helft ontspon zich een spannende wedstrijd waarbij dan de ene ploeg en dan de andere een overwicht had. Veel grote kansen werden aan beide zijden niet gecreëerd.

Terwijl de meeste toeschouwers zich al aan het voorbereidden waren op de verlenging dacht Rood Groen daar anders over toen zij 5 minuten voor tijd een vrije trap kregen op een meter of twintig van de DBSV goal. Scott van Delden krulde de bal om de muur, de bal stuiterde vlak voor de keeper die niet anders kon dan de bal naar de zijkant duwen. Daar was ondertussen Dominique Vanweersch verschenen die de rebound, ongehinderd, langs de keeper in de goal schoot. 3-2 voor Rood Groen en nog enkele minuten te spelen. DBSV ging alles of niets spelen en het werd niets omdat in de 90ste minuut Nigel Bougard ontsnapte aan de laatste DBSV verdediger en alleen voor de keeper geen fout maakte en dus 4-2 aantekende.

Dit was de beslissing en toen de scheidsrechter twee minuten later affloot wist Rood Groen dat zij as zondag de finale tegen sc Jekerdal mochten gaan spelen.

video van de wedstrijd Rood Groen – DBSV. door Roland van Delden

Deze wedstrijd wordt dus zondag 16 juni om 14.30 uur in Valkenburg bij vv Walram gespeeld. De winnaar van deze wedstrijd promoveert naar de derde klasse.